Örök érvényű videó

Nem csitulnak a kedélyek a bajai videó körül, amely állócsillagnak látszik a magyar politikai botrányok borús egén.

 

Különösen az MSZP-nek kellemetlen ez az ügy, akik mostanában a maguk intelligensnek vélt mód­ján reagálnak a fejleményekre, ami abban áll, hogy durcáskodnak, és nem vá­la­szol­nak senkinek sem­mire. A modern politikai kommunikáció eme sajátos alkalmazása arra jó leginkább, hogy még egyér­telműbbé tegye a párt vagy inkább néhány éceszgébere elleni vádat, amelyet pár napja még vehe­mensen, jelenleg infantilis hallgatással pró­bál­nak tagadni, annak ellenére, hogy eddig többször ha­tározott bizonyítást nyert, és soha sem­milyen részletében nem cáfoltatott.

Ideje lenne az MSZP-nek alternatív védekezési módokat kidolgozni, amelyek elterelik ró­luk a vádakat, jobban mondva a bűnös tettek napfényre kerülését követő közmegvetést. A szégyenérzetet azért nem írom, mert olyat sokkal súlyosabb ügyeket követő, sokkal lát­ványosabb lebukások nyomán sem éreztek soha, valószínűtlen, hogy pont most szólalna meg a (nem létező) lelkiismeretük. Pedig roppant nagy bajt okoztak, nem egyszerűen csak hamisan rágalmazták a Fideszt, hanem valóságos, kézzelfogható, azonosítható em­bereknek generáltak egyéni gondokat, amelyek egyikét-másikát nyugodtan ne­vez­hetjük tragédiának. Mert mi más, ha nem tragédia, hogy a videó egyik készítője és szereplője, Kőrös Gusztáv elveszítette a munkáját, arról nem is szólva, hogy a pártjából (Demokratikus Koalíció) is, gyurcsányi kegyetlenséggel, azonnal kizárták. Ebből a kizárás a kisebb baj, mert új pártot lehet találni, végszükség esetén alapítani, na de munka, az nem terem csak úgy, minden bokor alján. Hogy a munka mily szerves összetevője az emberi személyiség egészének, azt jól példázza az a tény, hogy amíg volt munkája Kőrös Gusztávnak, addig háromszázezer forintot kért egy nyilatkozatért, hiszen magabiztossá tette őt a dolgozó embereket jellemző öntudat. Ám miután munka nélkül maradt, ingyen nyilatkozik jobbra és balra, hiszen elveszítette a társadalmi identitása teljességét, s csak az emlékeiből és vágyaiból táplálkozó önérzete maradt meg, amely arra azért még elegendő, hogy beperelje az MSZP-t kártérítésért. Mert kétségtelen, hogy Kőröst és munkájukat vesztett társait tőrbe csalta az MSZP. Nem tagadják, közreműködtek a videó elkészítésében, de azt olyan felkérésre tették, amely arról szólt, hogy oktatófilmen mutassák be, milyen trükköket alkalmaz a kormánypárt, hogy választási csalást hajtson végre, és ezzel a filmmel világosítsák fel a romákat, hogy őket már ne tudja átverni, választási csalásba belevinni a Fidesz. Ráadásul arról volt szó, hogy az oktatófilm nem kerül a nyilvánosság elé. De a nyilvánosság elé került, s az MSZP megpróbált politikai tőkét kovácsolni belőle, csak amikor kiderült, hogy az ő érdekükben készült, ügyetlen hamisítvány az egész, akkor kezdtek azzal védekezni, miszerint semmi közük semmihez, meg egyébként is, ők jót akartak. Ám ezúttal is látjuk, hová vezet az, ha az MSZP-nek valamihez nincs semmi köze, de egyébként is jót akar: hát oda, hogy Kőrös Gusztávnak és társainak nem lesz munkája. Mint fentebb említettem, az MSZP-nek alternatív védekezési módokat kellene kidolgoznia, hogy elterelje magáról a negatív megítélés hullámait. Például hibáztathatnák Andrew Vajnát, mert forgatás előtt nem nézte át tüzetesen a készülő film forgatókönyvét. De még jobb, ha Hoffmann Rózsát teszik felelőssé mindenért, mert a bajai videót nem vette be a Nemzeti alaptantervbe, holott mégiscsak egy oktatófilmről van szó.
Meg az sem ártana, ha Mesterházy Attila bocsánatot kérne Zsigó Róberttől, Baja polgármesterétől, akit a hamis videóra hivatkozva hazudozó csalónak titulált.

Ugró Miklós

– Magyar Nemzet –
2013. november 30., szombat 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: