TORONTO – Rob Ford bocsánatot kért és látni szeretné a videót

Beszívott Toronto polgármestere: nem mond le, jövőre is indul

Toronto polgármestere, Rob Ford kedden elismerte, hogy crack kokaint szívott, nem mond le és indul a jövő évi választáson.

Beszívott Toronto polgármestere: nem mond le, jövőre is indul

Rob Ford

Ford májusban került a bírálatok kereszttüzébe, amikor a The Toronto Star című napilap és a Gwaker.com nyilvánosságra hozta, hogy a polgármesterről videofelvétel készült, amint egy üvegpipából éppen cracket szív. A “sajtójelentésekkel összhangban álló” felvétel a múlt héten a rendőrség birtokába jutott.
“Igen, szívtam crack kokaint. Előfordult, hogy részeg bódulatban voltam. Ezért akarom látni a szalagot. Azt akarom, hogy a városban mindenki lássa ezt a felvételt. Még csak nem is emlékszem semmilyen felvételre vagy videóra. Látni akarom, hogy milyen állapotban voltam akkor” – jelentette ki kedden a polgármester Torontóban újságírók előtt.
A tisztségébe függetlenként 2010-ben megválasztott Rob Ford, akinek népszerűsége a botrány kirobbanása után 5 százalékponttal, 44 százalékra nőtt, keddi sajtótájékoztatóján ismételten visszautasította, hogy az elhúzódó botrány miatt lemondjon. Mi több, bejelentette, hogy jövőre ismét versenybe száll Kanada legnagyobb városának polgármesteri címéért.

Ford a keddi sajtótájékoztatón megkövette a torontóiakat a drogozásáért. A rendőrség szerint az inkriminált videón semmi olyan nem látható, amiért a politikus le kellene tartóztatni.

A polgármester egy vasárnapi rádióinterjúban bocsánatot kért azért is, hogy korábban két alkalommal nyilvánosan leittasodott és megfogadta, hogy kordában tartja alkoholfogyasztását és felfogad egy sofőrt. A crackről akkor még hallgatott, de arról már korábban is beszélt, hogy látni szeretné az őt kábítószer-élvezet közben bemutató felvételt.

A crack a kokain egyik származéka, a kábítószer hevítéssel elpárologtatott szabad formája, amely az eredeti kábítószernél még erősebb és veszélyesebb. Nincs olyan gyógyszer, amely a crackről való leszokást segítené.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: