Török felajánlotta lemondását. Gyurcsány látványosan hallgat, Lendvai Ildikó szerint jó baleknak lenni.

Török Zsolt is belebukhat a bajai videóhamisítási botrányba

 

 

Török Zsolt is belebukhat a bajai videóhamisítási botrányba

Török Zsolt felajánlotta lemondását a videóhamisítási botrány miatt. Baja Ferenc szerint belső vizsgálatot kell lefolytatnia az MSZP-nek. A mindig aktív Gyurcsány Ferenc eközben látványosan hallgat.

Lendvai Ildikó, a szocialisták volt elnöke a bajai videóüggyel kapcsolatban az M1 reggeli műsorában kedden közölte: jobb, ha egy párt maga vallja be, ha hibázott, hogy megvezették vagy azt, hogy csapdába esett. „Balekok voltunk, ez világos, belemásztunk egy csapdába, akárki állította […], és ez egy pártnál nagyon komoly hiba. Egy párt, amely kormányozni akar, az nyilvánvalóan ne legyen óvatlan” – mondta Lendvai.

Arra az újságírói kérdésre, hogy egy balek lehet-e Magyarország   miniszterelnöke, Lendvai közölte: sokkal jobb, ha az ember életében   egyszer-kétszer balek, mintha bármikor gonosztevő. „Nem tudom, hogy ha   abban a székben ültem volna, akkor ki tudtam volna-e kerülni a csapdát”   – tette hozzá.

Török felajánlotta lemondását

Balek MSZP
A Magyar Szocialista Párt ebben az ügyben tökéletesen ártatlan – nyilatkozta a parlament folyosóján Baja Ferenc. A 444.hu videója szerint arra a kérdésre nem válaszolt, hogy a lemondott kommunikációs igazgató hogy tudta átverni az egész pártot. Szerinte a valódi kérdés az, hogy ebben az ügyben ki a haszonélvező. „Nem érdekel az MSZP kommunikációs igazgatója, mert az MSZP kommunikációs igazgatója lemondott – fogalmazott. – Itt tulajdonképpen megvezették a baloldal vezető pártját.”

Azt is elmondta, ettől függetlenül „természetesen” alkalmasnak tartja a kormányzásra az MSZP-t. „A Magyar Szocialista Párt ebben ártatlan, minden tekintetben, legfeljebb balek volt. És hogy ha a balekság olyan óriási nagy bűn, akkor tulajdonképpen erre azt tudom mondani: oké, mi balekek voltunk” – jelentette ki.

Ujhelyi István szerint „a következtetéseket kell levonjuk, és nem lemondjuk”. Nem személyi változásokról van szó, hanem a védelmi mechanizmusokat kell megerősíteni. Arra a kérdésre, hogy a kommunikációs igazgató ezt egyedül le tudta-e vezényelni, Lamperth Mónika azt mondta, hogy „Déri Balázs szavaiban nincs okunk kételkedni”.

Az elmúlt két hétben Török Zsolt, az MSZP szóvivője egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tett, erről Lendvai Ildikó elmondta: minden bizonnyal megvezették őt, mert – mint fogalmazott – Török Zsoltot nem ismeri becstelen embernek. Hozzátette: „ahogy hallom, Zsolt fel is ajánlotta a lemondását”.

A szóvivő aztán kedd reggel a Facebookon erősítette meg a hírt, egy kommentelőre reagálva. „Szerda este ajánlottam fel a lemondásomat, a fél nyolcas Híradó  után. Nem tudom miért most lett ez hír. A lényeg: a közösség érdeke  előbbre való az enyémnél, és mindezt megelőzi a nemzet érdeke: hogy  elzavarjuk végre Orbán Viktort és tolvaj kormányát!”

Baja Ferenc az ügy kapcsán az M1 Híradójának elmondta: az MSZP-ben belső vizsgálatra van szükség, s le kell vonni a tanulságokat. A szocialista országgyűlési képviselő szerint a párt elnöksége már a héten foglalkozhat a témával. A Híradó információi szerint az elnökségi ülésen Török Zsolt jövője is szóba kerülhet.

A botrányba eddig Déri Balázs bukott bele a pártnál, ennek ellenére egy hétfő délelőtt kiküldött meghívón a múlt héten lemondott kommunikációs igazgató aláírása szerepelt. Ezt Bárándy Gergely, a párt országgyűlési képviselője adminisztratív hibának minősítette. Arról viszont hiába kérdezték az újságírók, hogy felmerült-e Török Zsolt alkalmatlansága a párton belül.

 

Módosult a Btk.
A Büntető  törvénykönyv (Btk.) kedden elfogadott módosítása alkalmas arra, hogy  többé ne fordulhasson elő a bajai bizonyítékhamisítási ügyhöz hasonló  eset – mondta Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője keddi  budapesti sajtótájékoztatóján, az Országgyűlés döntése után.

A gondatlan közzétételt nem szankcionálják majd, miután a kormánypártok is támogatták  az erről szóló szocialista módosító javaslatot. Ezzel  kapcsolatban Rogán Antal azt mondta, a Fidesz frakcióelnöksége úgy  döntött, figyelembe veszik az ellenzék módosító indítványát.

A  Btk.-módosításra érkezett hat ellenszavazatról szólva – amelyet a  Demokratikus Koalíció és a Párbeszéd Magyarországért színeiben  politizáló függetlenek adtak le – a frakcióvezető közölte: a Fidesz  szerint ez azt jelenti, hogy ezek a képviselők „nem utasítják el azt,  ami a bajai bizonyítékhamisítási ügyben bekövetkezett. Ez  elfogadhatatlan.”

 

 

 

 

 

 

 

Ismert, Török a heves tagadás közepette többször önellentmondásba keveredett: először tagadta, hogy közük lenne a felvételhez, majd mikor ezt már nem lehetett mondani, azzal kapcsolatban ködösített, hogy mikor és kitől került hozzájuk a felvétel, és pláne hallgatott arról, hogy ők juttatták el a HVG-hez. Török kedd este azt nyilatkozta: az MSZP-nek nincs Fejér megyei sporttagozata és Károlyi Attila nevű párttagja sem, az MTV Híradója azonban rátalált egy Sporttagozat.hu honlapra, rajta egy közleménnyel, amelyet a sporttagozat országos alelnöke, vagyis Király György írt alá.

A 444 hírblog értesülései szerint a leleplezés és Déri lemondása annyira megviselte a közvetlenül érintett szocialista politikusokat, hogy néhányan az idegösszeomlás szélére jutottak. Több, a lapnak nyilatkozó szocialista is utalt arra, hogy Déri lemondása nem elég, Török Zsolt szóvivőnek is mennie kell.

Az MTI emlékeztet: a szocialista párt múlt szerda óta egyetlen budapesti sajtótájékoztatót tartott, de Bárándy Gergely hétfőn nem válaszolt a bajai videoüggyel kapcsolatos kérdésekre, így arra sem, lesz-e további következménye az MSZP-ben a történteknek. Ehelyett azt kérte, az újságírók a párt álláspontjáért forduljanak az MSZP sajtóosztályához. A távirati iroda információja szerint az MSZP elnöksége kedden, a szocialista képviselőcsoport pedig csütörtökön tárgyal a bajai videoügyben kialakult helyzetről és a párt kommunikációjának újraszervezéséről.

 

Mit tudott Mesterházy?

 

A Bors keddi számában Mesterházy Attila pártelnök szerepét boncolgatta. Mint arra felhívták a figyelmet, ő volt az a szocialisták részéről, aki a videó nyilvánosságra kerülése után kiállt, és választási csalást emlegetve tényként hivatkozott a Hvg.hu anyagára. A botrány kitörése után fideszes és DK-s provokációról beszélt, majd egy hete meg sem szólalt. A szocialisták elmondása szerint úgy tartotta sajtótájékoztatót, hogy a pártban többen is tudtak ugyan a videóról, de neki egy szót sem szóltak. „Legalábbis ez olvasható ki most az MSZP verzióiból” – jegyezték meg.

 

Interjú 200 ezerért
Szóvivőjén keresztül azt üzente a Magyar Nemzetnek Kőrös Gusztáv, hogy 80  ezer forintért válaszol egy-egy kérdésre, ám a harmadikra már  húszszázalékos kedvezményt ad, így három kérdés akciósan 200 ezer  forintba kerülne.

 

 

 

 

Mesterházy Attila a Hír TV múlt vasárnapi Versus című műsorában megpróbálta teljesen a Demokratikus Koalícióra nyomni a felelősséget, jelezve, hogy a volt DK-s Körös Gusztáv keze van benne a felvétel elkészítésében. A szocialista pártelnök cáfolta, hogy az MSZP sporttagozatának alelnöke rendelte volna meg a bajai szavazatvásárlást bemutató hamis videót. Sajtójelentések szerint több szocialista képviselő is azt a vádat fogalmazta meg az elmúlt napokban, hogy a DK szervezetten támadja az MSZP-t.

Gyurcsány főz

A Népszabadság hétvégén ráadásul arról írt, hogy a rendőrségi hazugságvizsgálat Kőrös Gusztávval szemben inkább Király György és az MSZP verzióját erősítette. Ismeretes, Kőrös tanúvallomásában és több tévényilatkozatában is azt állította, hogy az MSZP nevében Király György rendelte meg tőle a szavazatvásárlást bemutató videót úgymond „oktatófilmnek”.

Ennek függvényében különösen érdekes a Demokratikus Koalíció és Gyurcsány Ferenc viselkedése. A máskor mindig hangos Gyurcsány – aki korábban pénzdíjat is fölajánlott a  vélt választási csalást leleplező bizonyítékért – érdekes módon nem ugrott rá a hvg.hus videóra. Később is csak annyit mondott: csendben javasolja Mesterházy Attilának és mindenkinek, hogy alaptalanul ne vádoljon senkit, se barátot, se ellenséget. Kőrös Gusztáv párttagságának nyilvánosságra kerülése után is csak annyit mondott, hogy nem ismer ilyen személyt. A Fidesz kommunikációs igazgatója ennek kapcsán bejelentette, a Fidesz válaszokat vár a DK elnökétől.

Azóta néma csönd, se Facebook-bejegyzés, se sajtótájékoztató, se közlemény. Inkább az utolsó simításokat végezte a szakácskönyvén…

2013. november 5., kedd 10:11, frissítve: kedd 17:55 , forrás: hirado.hu, MNO, szerző: BL

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: