Tovább támad a svéd televízió

Nem értik a svéd köztelevíziónál, miért voltak tapintatlanok, hogy október 23-án vetítették le a hazánkat lejárató riportfilmet. A Hír TV-nek a magyar kormányt bíráló filozófus, Heller Ágnes már azt állította, soha nem mondta azt, hogy a romák, zsidók, homoszexuálisok elleni indulatok felerősödtek volna Magyarországon.
Heller szerint ő nem hasonlítja Orbán Viktort Sztálinhoz
Nem lehet sem Sztálinhoz, sem pedig Kádár Jánoshoz hasonlítani Orbán Viktort, hiszen ezek a személyek gyilkosok voltak és diktatórikus rendszert építettek ki – mondta Heller Ágnes Magyarország élőben című műsorunkban.

Interjút készített a Kobra-film nyomán a svédországi magyar nagykövettel tegnap a svéd állami televízió. Makkay Lilla a Magyar Nemzetnek elmondta, a félórás beszélgetés alatt (amelyből néhány perc került adásba) feltett kérdések elsősorban arra irányultak, Magyarország miként viszonyul a sajtószabadsághoz. A riporter többek közt arra volt kíváncsi, hogy miért okozott ekkora felháborodást az adás hazánkban, és hogy kezdeményezett-e Magyarország a film nyomán bármilyen hivatalos eljárást a svéd kormányszerveknél.

Jeleztem, hogy ilyesmi természetesen nem történt, nem is áll szándékunkban, hiszen tudjuk, hogy a svéd kormányszervek nem gyakorolhatnak hatást a svéd sajtóra, és teljes mértékben tiszteletben tartjuk a sajtószabadságot – fejtette ki a lapnak a nagykövet. Ismét hangsúlyozta, szemben azzal, amit több sajtóorgánum is hangoztatott, egyáltalán nem akart nyomást gyakorolni a Kobra stábjára, amikor a film levetítése után felvette a kapcsolatot a svéd köztelevízióval.

Már hetek óta lehetett tudni a műsor előzeteséből, milyen hangvételű adásra lehet számítani, a nagykövet azonban a csatornát éppen azért nem kereste meg amíg nem mutatták be a filmet, hogy a nyomásgyakorlásnak még a látszatát is elkerülje. Később azért hívta fel a televíziót, és beszélt telefonon a műsor egyik készítőjével, Kristofer Lundtstömmel, hogy felajánlja a segítségét a későbbiekben. – Jeleztem, hogy igény esetén a nagykövetség tud segíteni abban, hogy teljesebb képet kapjanak a magyarországi viszonyokról, amelyeket külföldről, többek közt a nyelvi korlátok miatt esetleg nehezen lehet megérteni – fejtette ki a nagykövet, hozzátéve, ennek ellenére a műsor egyoldalúságát is megemlítette a készítőknek.

(A teljes cikket a Magyar Nemzet szombati számában olvashatja.)

Győr Ágnes Forrás: Magyar Nemzet 2013. november 02., szombat 04:30

Heller Ágnes nem tűri, hogy félreértsék
A kontextust okolja Heller Ágnes azért, hogy Magyarországon félreértik a svéd köztévé filmjében hallható botrányos kijelentéseit. A hazánkat és a konzervatív értékeket tendenciózusan kritizáló filozófus a Hír TV vendége volt csütörtök este.A magyar kormány hiába követelt és várt, mind ez idáig nem kapott bocsánatkérést a svéd köztévétől, ehelyett inkább hallgatásba burkolóznak Stockholmban. A film készítője a Magyar Nemzetnek sem volt hajlandó megnevezni, kik segítettek neki a műsor létrehozásában.
Címkék

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: