Szanyi: Gyurcsány csak a moslékát dobálja vissza

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a balliberális nyilatkozatháború hová fajul majd, de cikkünk folyamatosan frissül.

Szanyi Tibor, Kormos Kata és Török Zsolt is élesen támadta Gyurcsány Ferencet az október 23-i ellenzéki tüntetés kapcsán. Az MSZP EP-képviselőjelöltje szerint nincs többé szükség arra, aki abból él, hogy az MSZP-t ekézi. Anno otthagyta az MSZP kormányát, az MSZP vezetését, majd az egész pártot.
Gyurcsany2_fill_310x180

Amikor Mesterházy Attila a baloldali ellenzék október 23-ai demonstrációján a mikrofonhoz lépett, sokan az összefogás szót skandálták, ezért a pártelnök egy ideig nem tudta elkezdeni beszédét. Sajtóhírek szerint előre megbeszélt akció lehetett a DK-sok „Összefogást!” skandálása. A Hvg.hu szerint Bajnaiéknál úgy értékelik, hogy Gyurcsány teljesen megbízhatatlan.

Szanyi Tibor, az MSZP EP-listavezetője is megszólalt az események kapcsán. Facebook-oldalán felkérte a DK támogatóit, „hogy a taggyűlésüket ne az én Facebook-oldalamon tartsák”. Az erre érkező reagálásokban közölte, hogy „nem fogok bedőlni 50 szektás idióta őrjöngésének”. A meglehetősen élénk vitában Szanyi arról is írt, hogy „nincs többé szükség arra, aki abból él, hogy az MSZP-t ekézi. Anno otthagyta az MSZP kormányát, az MSZP vezetését, majd az egész pártot. Azóta meg csak a moslékát dobálja vissza. Elég!”

 

Szanyi: Ennek az esélye egyenlő a nullával

Szanyi az ATV stúdiójában is megfordult csütörtök reggel, ahol elmondta: szerinte a felszólalást a DK-sok hekkelték meg. Azt mondta: Gyurcsánynak nagy változásokon kellene keresztül mennie ahhoz, hogy újra tudják nyitni a tárgyalásokat, de ennek az esélye egyenlő a nullával. A szocialista országgyűlési képviselő szerint Gyurcsány üljön föl a Fidesz listájára, mert ott a helye.

Mesterházy Attila a 168 Óra honlapjának adott szerda esti interjújában azt mondta: a skandálás szervezettnek tűnt. Arra a kérdésre, hogy gondolkodnak-e válaszlépésen, azt válaszolta: neki nem a „demokratikus ellenzéki” pártok az ellenfelei. „Mi Orbánt akarjuk legyőzni, nem egymást” – fogalmazott. A szocialisták elnöke azt is megjegyezte, hogy a beszéde alatt a leghangosabb résztvevőknél csak DK-s zászlókat látott.

„Gyurcsány nem tartotta be a megállapodást”

Török Zsolt az MSZP szóvivője Facebook-oldalán azt írta: „mi betartottuk a megállapodást, de a DK elnöke és még páran nem”. Később megjegyezte: „Gyurcsány segítette a Fideszt a 2/3-hoz, és most is ő tartja hatalomban a Fideszt.” Az MSZP szóvivője később ismételten hozzászólt egy beszélgetéshez a közösségi oldalon, ahol leírta: „Nem akarom, hogy a gyerekeim Orbán rendszerében nőjenek fel. Gyurcsány viszont mindent megtesz annak érdekében, hogy Orbánt és a Fideszt hatalomban tartsa. Eddig, 3 évig türelmesen tűrtem, hogy ekézi a volt pártját, amire azt ígérte, hogy nem fogja tenni. Engem is ekézhet, de a gyerekeim jövőjét nem teheti újra tönkre. Elég volt!”

Kormos: Az első adandó alkalommal hátba támad

„Végtelenül elszomorítanak a tegnap történtek. Nehéz valakiben úgy megbízni, vele bármilyen szinten és fronton együttműködni, ha mindig felrúg minden megállapodást. Egy ilyen emberre nemcsak nem lehet, de nem is szabad számítani, mert az első adandó alkalommal támad hátba, ha épp aktuális érdeke úgy kívánja. Forog, mint a napraforgó. Nem okoz gondot, h ma ezt”, holnap meg „azt” mondja/ tegye! Az embert nem a szavai, hanem a tettei minősíti” – olvasható Kormos Kata, az MSZP szóvivőjének legfrissebb bejegyzésében.
Később így folytatja: az MSZP-nek van egy elfogadott programja, ami mentén ki lehet húzni ezt az országot a csávából. 5 pillér! ugye, ismerős? GyF-nek volt(!) 6 éve… az a múlt. nagyon nem jött be – tette hozzá. „Az a baj, h Ferivel(!) nem lehet együttműködni! és nem azért mert ne akarnánk (bár most már nem is akarunk egyáltalán) Értsd meg, h totál mást mond zárt megbeszéléseken és ennek ellenkezőjét teszi, vagy mondja nyilvánosan. (bár jegyzem meg; a nyilvános megszólalásai is, ha kronológiában nézem ellentmondanak egymásnak) arra az egy kérdésre válaszolj (és válaszoljon mindenki, aki most GyFről és a vele való összefogásról beszél), hogy rábízná e a gyerekét egy megbízhatatlan emberre, adna e kölcsön pénzt a krónikusan hazudozónak?”

Gyurcsány: Sajnálom

Gyurcsány Ferenc csütörtökön a Facebookon reagált a Mesterházyval történtekre. „Sajnálom, ami tegnap veled történt. Nehéz, méltatlan helyzetbe kerültél. Nem gondolom azonban, hogy vádaskodni kellene, hogy ellenséget kellene keresni ott, ahol nincs. Mi sem Neked, sem az MSZP-nek nem akarunk rosszat, hiszen ha ti gyengülnétek, az egyikünknek sem lenne jó. Semmi ilyesmi nem áll érdekünkben. Megnyugtathatlak, hogy eszünk ágában sem volt, ezért nem is szerveztünk semmilyen demonstrációt ellened – olvasható a bejegyzésben. – A kórus nem Neked szólt, hanem a helyzetnek. Úgy látom, ha véletlenül Gordon lett volna az utolsó felszólaló, valószínűleg ugyanerre a sorsra jut. Hiszen a tegnapi tüntetés belső hangulatára valóban befolyással volt Bokros, Kuncze, Fodor és az én beszédem, és mi tagadás, mi mind a négyen azt mondtuk, amit korábban is képviseltünk, hogy tudniillik az MSZP–E14-PM megállapodás nem fedi le az összes ellenzéki szavazót. Ugye egyetértesz velem abban, hogy olyan igénynek nem lehet eleget tenni, hogy mi ne a saját meggyőződésünket képviseljük, mint ahogy Ti is tettétek? Ennek az ellenkezője önfeladás lenne, önfeladásra pedig nem épülhet tisztességes politika.”

Ellenzéki demonstráció a Műegyetemnél

<!–

–>

Ellenzéki demonstráció a Műegyetemnél

Ellenzéki demonstráció a Műegyetemnél
1/47
Nagy Béla (Magyar Nemzet)

 

„Ne keressél bűnöst”

„Talán mérsékelné indulatodat, ha egy kicsit böngésznél a Facebookon, ahol arra is választ kapsz, hogy valójában kik is skandáltak a tömegben. Csak két példát említek: Rózsa Mihály, a liberálisok elnökségi tagja azt írja, hogy ugyan nem készültek a skandálásra, de bevallhatja, hogy ők kezdték el a kiabálást, vagy utalhatok Zoltai Andrea bejegyzésére is, aki Tolerancia csoportot vezeti, mely szerint őket bizony nem szervezte senki, maguktól kezdtek el kiabálni, és velük egyezően kiabáltak a körülöttük álló MSZP-sek, E14-hez tartozók is. Szerintem ne keressél bűnöst. Egyébként meg nincs okunk feltételezésekkel megsérteni a demokraták legelszántabb, demonstrációkon is részt venni képes tízezreit. Nincs ok egymásnak esni, hiszen a résztvevők nem kívántak mást, mint amiről Te is beszélsz, mi is beszélünk, összefogást. Igaz, mi ezt szélesebb körűnek gondoljuk, mint ti, de gyanítom, hogy így van ezzel még sok százezer ellenzéki szavazó is. Ők nem rosszindulatú emberek, hanem aggódnak az ellenzék jövőjéért, és tenni akarnak érte” – zárul a bejegyzés.

 

A DK magyarázkodik

Kerék-Bárczy Szabolcs a Kossuth Rádió csütörtök reggeli műsorában kifejtette: spontán megnyilatkozásnak tartja, hogy a rendezvényen összefogást skandáltak az emberek. A DK politikusa szerint nem valami ellen skandáltak, vagy azért, hogy valaki ne szólaljon fel, hanem arra utaltak, hogy teljes ellenzéki összefogást szeretnének. Kerék-Bárczy hozzátette: skandáltak a mellette álló, MSZP-s zászlót lengető emberek is.

Hanganyag / videó lejátszása

Magyarország élőben – Gyurcsány ellopta a baloldali show-t

Magyarország élőben – Gyurcsány ellopta a baloldali show-t

 

Gyurcsány Ferenc vált újból az események irányítójává a baloldalon – mondta a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezető elemzője. Szerinte a Demokratikus Koalíció elnöke már elkönyvelte a baloldal jövő évi választási vereségét, és ellenzéki képviselői szerepre készül. A politológus hozzátette: hiába követelték a DK hívei az összefogást, Mesterházy és Bajnai nem fogja újranyitni a tárgyalásokat a többi baloldali párttal.

 

 

 

 

 

Ezt megelőzően több kisebb baloldali párt és mozgalom vezetője – Bokros Lajos, Kuncze Gábor és Fodor Gábor –, valamint Gyurcsány Ferenc is szélesebb ellenzéki együttműködést sürgetett, és bírálta az MSZP és az Együtt–PM Szövetség választási megállapodását.

Vadai: Nem hisztizni kell

Vadai Ágnes, a DK országgyűlési képviselője cáfolta, hogy külön szerveződés lett volna a beszéd ellen. Azt mondta: nem hisztizni kell, hanem megérteni, hogy az ellenzéki szavazók széleskörű összefogást szeretnének.

Gy. Németh Erzsébet, az MSZP 2002-es bukott főpolgármester-jelöltje is megszólalt az október 23-ai események kapcsán. „Én csak egy sértett, frusztrált férfit látok, aki nem tudom, hogy mit, de azt nagyon nem tudja megbocsátani Gyurcsány Ferencnek és pártjának.”

Nem akar megállapodni a DK?

 

Szavazás

Külön 2013

Október 23-án végzetes szakadék mutatkozott a kormányozni óhajtó baloldal vezetői közt. Mi lesz ennek a vége?

 

 

A tavaszi választásokig rengeteg idejük van – veszekedni. Szétszóratás és csúfos bukás lesz a vége. Rengeteg idejük van még megegyezni, felsorakoznak Bajnai, Mesterházy vagy Gyurcsány mögé. Létre fog jönni az összefogás, de Orbán Viktor így is újra bizalmat kap. Mindegy. Szánalmas ez az egész, amit a három piperkőc művel. A Fidesz is 19, a baloldal meg egy híján 20, közülük nem érdemes választani.

 

 

Juhász Péter, az Együtt–PM Szövetség társelnöke szintén a Facebookon közzétett bejegyezésében azt írta: „volt olyan megállapodás a pártok képviselői között, hogy nem egymást fogják fikázni a pártok, nem a megállapodásokat minősítik”. Juhász arra is kitért, a DK vezető politikusa hétfőn azzal kereste meg, hogy állítólag „valakik meg akarják hekkelni Gyurcsány beszédét azzal, hogy beleskandálnak”. Erre Juhász azt válaszolta: nincs tudomása senki részéről ilyen szándékról. Volt, aki ezt betartotta – tette hozzá. Az Együtt–PM társelnöke azt is írta: „a tömegben álló ismerősöknek úgy tűnt, hogy szervezett volt a skandáltatás”.

 

Juhász arra is kitért, hogy egy DK-s politikus neki és másoknak egy beszélgetés során azt fejtette ki, hogy „nem szándékoznak februárig semmiképpen megállapodni, mert előbb növelni akarják a népszerűségüket”. Juhász – állítása szerint – azt hitte, hogy a DK-s politikus elszólta magát, s mikor erre utalt, a politikus jelezte, hogy direkt mondta.

A hallgatóság csak emlékeztetett?

A liberálisok csütörtöki közleményükben azt írják, hogy mivel „összefogás jegyében érkeztek a tüntetés résztvevői” ebből kifolyólag „előre tudta tehát mindenki, miről szól a tüntetés, és mi foglalkoztatja leginkább a demokrata ellenzék szimpatizánsait: ugyanaz a téma, az összefogás kérdése”. Fodorék szerint „a résztvevők spontán módon reagáltak arra, ami a színpadon történt – vagy inkább nem történt”. Úgy látják ugyanis, hogy „amit néhány szónok elmulasztott megemlíteni, arra emlékeztette őket a hallgatóság”. Arra biztatják ezért a liberálisok az ellenzéki pártokat, hogy összeesküvés-elméletek gyártása helyett inkább nézzenek szembe a valósággal, és figyeljenek oda a választók szavára”.

 

KA Forrás: MTI, MNO 2013. október 24., csütörtök 10:28

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: