A több százezres Békemenet ismét megmutatta erejét

„Nincs okunk kapkodni, de hadrendbe kell állítani csapatainkat úgy, ahogyan 2010-ben tettük”  „Közeledünk a valódi felszabadulás, a mindennapi szabadságunk felé” 

    

 

A több százezer fős Békemenet résztvevői előtt mondta el tegnapi, 1956-ra emlékező ünnepi beszédét Orbán Viktor a Hősök terén. A kormányfő külön köszönetet mondott a Békemenetnek és szervezőinek, kijelentve, közeledünk a valódi felszabadulás, a mindennapi szabadságunk felé, „most befejezhetjük azt, amit 1956-ban elkezdtünk”. Ehhez a kormány támogatóinak munkájára is szükség lesz, lassan és biztosan be kell indítani a gépezetünket, hadrendbe állítani csapatainkat, éppen úgy, ahogy 2010-ben tettük – fűzte hozzá a miniszterelnök.

 

A szabadság jegyében születtek a 2010 óta meghozott kormányzati döntések, amelyekhez senkitől sem kértek engedélyt, sem jóváhagyást, sőt a fél világ ellenére hozták meg őket. Így lett az országnak a magyar és európai keresztény kultúra talapzatán álló alkotmánya, így lehetünk újra világnemzet, végre nem kell a nemzetközi pénzügyi alapok foglyaiként élnünk, a közös teherből pedig többet viselnek a bankok és a nemzetközi cégek – sorolta a miniszterelnök. Orbán Viktor hangsúlyozta, a volt kommunisták mindig készen állnak arra, hogy az országot átadják a gyarmatosítóknak, és nem kétséges, ha ők kormányoznának, 2006-hoz hasonlóan újra belelövetnének a tüntető, békés tömegbe.

A baloldali ellenzék pártjai mindössze nagyjából tízezer fős demonstrációt tartottak a Műegyetemnél, kvázi összehozva az MSZP és az SZDSZ egykori és jelenlegi arcait.

Gyurcsány Ferenc bukott kormányfő láthatóan „elvitte a show-t”. Nagy tapsot kapott, amikor szónoktársainak üzenve kijelentette, az ellenzéknek közös vezetőre van szüksége, „nem kettőre, nem háromra, nem nyolcra, hanem egyre”.

Az utolsóként színpadra lépő Mesterházy Attila MSZP-elnök pedig nem tudta elkezdeni a beszédét, mert többen kiabálva követelték a gyurcsányi „összefogást”.

Orbán Viktor miniszterelnök a Békemenetnek és szervezőinek is köszönetet mondott

 

MH-összeállítás- 2013. október 24., csütörtök

 

Hozzászólás