Ledöntötték Orbán Viktor szobrát – a fejével pedig végigvonultak a városon

 

 

 

Kommunistákhoz hasonlította Orbán Viktort és a Fideszt az egykori KISZ-tag Bajnai Gordon. A volt szocialista miniszterelnök a Szolidaritás mozgalom tüntetésén mondott beszédet. A rendezvényen ledöntöttek egy Sztálin-szobor mintájára készült, Orbán Viktort ábrázoló, hungarocell szobrot, a Dopeman néven ismert Pityinger László pedig ismét előadta a himnusz káromkodásokkal teli átdolgozását.

 

A Dopeman néven ismert Pityinger László alternatív köztársasági elnökként próbálta lelkesíteni a résztvevőket, majd káromkodásokkal teli himnuszfeldolgozását is előadta. A Szolidaritás mozgalom második születésnapján Bajnai Gordon is fellépett. Az Együtt–PM vezetője, aki maga is KISZ-tag volt, a kommunistákhoz hasonlította Orbán Viktort és a jelenlegi kormányt. Bajnai „fülkeszabadságharcot” és új  kiegyezést hirdetett, ennek egyik alappillére, hogy a tehetősebbeknek  kell segítenie a szegényeket. „2014 népszavazás lesz, népszavazás lesz, ahol a normális Magyarország hívei megküzdenek Orbán-ország zsoldosaival” – tette hozzá.

A demonstráció helyszínén  felállítottak egy hungarocellből készült Orbán-szobrot, amely  kommunista diktátorként ábrázolta a miniszterelnököt. A résztvevők közül  egy volt tűzoltó elfűrészelte a szobor lábát, amit aztán ledöntöttek,  a fejét pedig körbehordozták a tüntetők között.

 

 

A tömeg a Clark Ádám térről átvonult a  Terror Háza Múzeum elé, ahová magukkal vitték a szobor darabjait. Mivel  senki nem vette át tőlük, az „alkotásból” mindenki tépett magának egy  darabot. A Szolidalitás elnöke szerint a perszformansz szavazatokat hozhat.

A tömegben feltűnt az szocialista éhségmenet egyik arca is. „Ha már háromszor felgyalogoltam végette Budapestre, legalább a feje legyen az enyém” – fogalmazott Tóth Imre. Mivel senki nem vette át tőlük a Terror  Házánál a hungarocell darabokat, az alkotásból mindenki tépett magának  egy részt. A szobor fejét a Szolidaritás elárverezi, a pénzt a kampányra  költik.

Egyedül magát leplezte le Bajnai

Bajnai Gordon ma egyedül saját magát  leplezte le, és azt is bebizonyította, hogy fogalma sincs arról, mi az a  szolidaritás, amiről naponta prédikál – így reagált a Fidesz a baloldali politikus szavaira. A kormánypárt közleményében azt írta: Bajnai és barátai ma az ’56-os forradalom utáni kommunista diktatúra áldozataiból csináltak viccet.

DA Forrás: Hír TV 2013. szeptember 29

 

 

Egy hozzászólás to “Ledöntötték Orbán Viktor szobrát – a fejével pedig végigvonultak a városon”

  1. Szarka Laszlo Says:

    En utalom Orbant es a fideszt.De ez az akcio a Ron Weber altal aktivizalt legutolso sopredek akcioja volt.Mindenestul kultura ellenes,antimagyar civilizalatlan csurhe akcio es semmi mas.Azt hiszem ezekkel az utszeli akciokkal a libatolvajok es a baloldal egyszer s mindenkorra leszerepelt.Nem hinnem hogy a sopredek Magyarorszagon akarcsak egy 8 altalanost vegzett magyar embert is vonzani tudja.Ez undorito,lepras,idegen alvilagi anarchista akcio volt es semmi mas.Foldet rajuk!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: