A Nagy Szabó Tímea Hiszti – Mi a tök van a Pető Intézettel?

 

 

 

 

 

Nem elég, hogy Orbán Viktor személyesen feküdt bele minden kátyúba az esküvői menet előtt, most támadást indított a fogyatékos gyerekek ellen. Szabó Tímea szerint nagyjából így áll a helyzet Magyarországon. Az, amit ő és haverkái beletoltak a mikrofonba az elmúlt napokban, nem más, mint nettó hazugság. Tényleg ér ennyit pár szaros parlamenti mandátum?

 

Ha valaki csak a Facebookon fotoszintetizált ezekben a napokban, az az érzése támadt, hogy a fogyatékos gyerekekkel foglalkozó Pető Intézet sorsa egyetlen szabótímeás parlamenti módosítón múlott. 500 millió és a lét volt a tét, a fasisztoid kormánypárt mégis leszavazta.

 

 

A tények fontos dolgok, ezért leírjuk őket. A Pető Intézet normatív és kiegészítő támogatást is kap. Ez a kettő összesen 420 millió, azaz majdnem félmilliárd forintot tesz ki. Annyi történt, hogy a normatív támogatáson túli kiegészítő pénzre vonatkozó ötéves szerződés – légyszi kapaszkodjatok – augusztus végén lejárt. A kormány és az intézet ezért tárgyalásokat kezdett az új szerződésről, de az a kezdetektől fogva biztos volt, hogy a kiegészítő támogatás továbbra is jár majd (valószínűleg a korábbihoz hasonló összegekkel).

 

Lehet, hogy félmilliárdnál jobb lenne 600 millió, 800 pláne, de ez a probléma mégis galaxisnyi távolságra van attól a vádtól, hogy a kormány utcára száműzi a fogyatékos gyerekeket. Most nem megyünk bele abba, hogy ennek az összegnek a tizedéből működnek karitatív intézmények Magyarországon. Azért nem, mert a Pető Intézet hasznos munkát végez. Tény az is, hogy a Pető Intézet 2005 óta görget méretes szarkupacot maga előtt az akkori fenntartó intézkedései miatt. Ezt saját maguk közölték tegnap.

 

Szabó Tímeát mindez nem érdekli. Jó úton jár, hogy a 21. század Vadai Ágnese legyen. Felháborodik, Facebook oldalt-szervez, számon kér, leférgez másokat. A petőintézetesek véleményére és a folyamatban lévő egyeztetésekre magasan tesz, benyújt egy módosítót plusz 500 millió forintról. Erre futja attól a párttól, amelyik oly büszke a Szürkeállományára. Más külföldi parlamentekben is létezik ez a műfaj. Félbolond radikális képviselők gyűjtögetnek aláírásokat olyan témákban, hogy „tégy a szegénység ellen még ma!, Mondj nemet a rákra!, Legyen július 18. a fagylalt világnapja”.

 

Normális ember csak röhög az ilyeneken, de Szabó Tímeát jobban érdekli a 7,5 perc hírnév, meg az, hogy a romkocsmai nihilizmust még négy évig képviselhesse a parlamentben. Most már értjük, miért érdemelte ki a Fekete Özvegy nevet. Gátlástalansága az egykorvolt LMP-n belül is kiverhette a biztosítékot, mert Ertsey Katalin képviselő ezt írta a Facebookon:

 

„Le lettem hurrogva, mert most ezt így kell csinálni, így lehet csak legyőzni a gonoszt. Én azért nem szeretnék beteg gyerekek hátán visszamászni a Parlamentbe”

 

Ha a Párbeszéd Magyarországért szókapcsolat azt jelenti, hogy – más gondolat híján – fogyatékos gyerekek ügyéből csiholnak álbotrányt, akkor mi ezekkel egyáltalán nem akarunk párbeszédet. Sem ma, sem holnap. Ez a nemzeti minimum.

 

SPILER INFO

Közzétéve: 2013. szeptember 18.         Szerző: Felicity

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: