A baloldal az ellenkezőjét csinálta annak, amiről beszél

A Fidesz szerint amikor a “bukott” baloldal kormányon volt, éppen az ellenkezőjét csinálta annak, amiről most beszél.

Hoppál Péter, a párt szóvivője pénteken Pécsett, a Bajnai Gordonnak a héten tett nyilatkozataira reagálva azt mondta: a baloldali politikusok “bort isznak és vizet prédikálnak”, bírálatuk nem őszinte, nehéz bármit is elfogadni abból, amit gazdaságpolitikai megjegyzésként tesznek.      Utalt rá, hogy Bajnai Gordonnak, az Együtt-PM választási szövetség vezetőjének az elmúlt huszonnégy órában jelentős bejelentései voltak, elemezte az elmúlt hét eseményeit és gazdaságpolitikai javaslatokat is tett. “Elkezdtük számolni, hogy ebben a huszonnégy órában mennyi hazugságot és valótlanságot mondott, de kiakadt a számláló” – tette hozzá.      Hoppál Péter azzal kapcsolatban, hogy a volt szocialista miniszterelnök az Együtt-PM választási győzelme esetén munkát ígért minden harminc év alatti fiatalnak, hangsúlyozta, hogy 2009-ben, az ő kormányzása idején ebben a korcsoportban 30 ezerrel csökkent a foglalkoztatottak száma, a munkanélkülieké pedig 16 ezerrel nőtt. “Bajnai Gordon pontosan az ellenkezőjét csinálta annak, mint amit most mond, és amit számon akar kérni” – fogalmazott a politikus.   

Hoppál: A szocialisták elengedték az emberek kezét
“A bukott baloldal nem tanult semmit”

  

A Fidesz szóvivője azt mondta: a magyar gazdaság 2010 előtt zuhanórepülésben volt, a Bajnai-kormány idején 7,5 százalékos visszaesést produkált, most pedig nő a teljesítménye. “Ugyanez a helyzet a rezsicsökkentéssel: azok a baloldali politikusok mondják azt, élükön Bajnai Gordonnal, hogy ez kevés, ez szemfényvesztés, akik tizenötször emelték meg a rezsitételeket a magyar háztartások kárára” – mutatott rá.      Hoppál Péter kitért arra, hogy ugyanazok osztogatnak gazdaságpolitikai tanácsokat, akik IMF-hitelekből próbáltak kormányozni, azt a politikát pedig, amelynek köszönhetően az ország végre a saját lábára állt, és a piacról finanszírozza magát, heves bírálattal illetik.      A politikus szerint a baloldal bírálja a kormány munkahelyvállalási, munkahelymegtartó programjait is, miközben a Gyurcsány-Bajnai-kormányok idején a munkanélküliség megkétszereződött, az államadósság pedig másfélszeresére emelkedett Magyarországon. “Most azonban napról napra nő a foglalkoztatás, a kormányváltás óta 207 ezerrel többen dolgoznak, mint előtte, s kis mértékben ugyan, de csökken az államadósság” – mondta Hoppál Péter.

Ízléstelen politikai célokra használni a Pető intézetet
A Fidesz szerint ízléstelen politikai célokra használni a Pető intézetet. Aki így tesz, annak szégyellnie kellene magát – reagált Hoppál Péter, a párt szóvivője pénteken Pécsett az Együtt-PM sajtótájékoztatóján elhangzottakra. Hoppál Péter azt mondta, ízléstelen az az eljárás, amelynek keretében baloldali politikusok akár hazugságok árán is, a mozgássérült gyerekeket pajzsként felhasználva próbálnak visszajutni a parlamentbe.     Hoppál Péter azt mondta, hogy “a Bajnai-féle baloldal végképp megmutatta igazi arcát” a Pető intézet körül kialakult polémiában. Emlékeztetett arra, hogy a probléma a baloldali kormányok idején kezdődött. “2005-ben kellett volna ilyen harsány intézményvédőknek lenniük, amikor azt a hatalmas kiesést okozták, amit az intézmény azóta is maga előtt görget” – jegyezte meg a politikus.      A Fidesz szóvivője hangsúlyozta, hogy a kormány eddig is biztosította a méltán híres intézet működését, és megduplázta annak kiegészítő támogatását.

(MTI-fidesz.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: