800 milliót kaptak a kormánybuktató “civilek”

Összesen nyolcszázmillió forintos pénzeső hullott a közelmúltban a kormánybuktatásra készülő civil szervezetekre – derítette ki a Heti Válasz. Az összegből 472 millió forintot Soros György amerikai spekuláns alapítványai osztottak szét, míg közpénzből mintegy 327 millió forintot jutott a Bajnai Gordon köré csoportosuló “független civileknek”. Utóbbi úgy történhetett meg, hogy az úgynevezett Norvég Alapot megszállta a Soros-adminisztráció, márpedig a Norvég Alap az uniós támogatásokhoz hasonló közpénzt osztogat egy nemzetközi szerződés értelmében. Az ügy érdekessége, hogy éppen azok a szervezetek kaptak megfoghatatlan, lenyúlásszagú célokra tízmilliókat (köztük az Átlátszó.hu, vagy a Nők a Nőkért az Erőszak Ellen), akik a sokkal szerényebb és pontosan elszámolt támogatások miatt rágalomhadjáratot indítottak a CÖF és a PolgárPortál ellen.

– Kötelező olvasmány, így működik a független baloldal!

Soros György küldöttei álcivilként próbálják magukhoz ragadni a kormányzást Magyarországon

Soros György küldöttei álcivilként próbálják magukhoz ragadni a kormányzást MagyarországonÖsszesen nyolcszázmillió forintos pénzeső hullott a közelmúltban a kormánybuktatásra készülő civil szervezetekre – derítette ki a Heti Válasz. Az összegből 472 millió forintot Soros György amerikai spekuláns alapítványai osztottak szét, míg közpénzből mintegy 327 millió forint jutott a Bajnai Gordon köré csoportosuló “független civileknek”. Utóbbi úgy történhetett meg, hogy az úgynevezett Norvég Alapot megszállta a Soros-adminisztráció, márpedig a Norvég Alap az uniós támogatásokhoz hasonló közpénzt osztogat egy nemzetközi szerződés értelmében. Ez a pénz az ellentételezése ugyanis annak, hogy Norvégia az uniós tagság kötelezettségei nélkül részesülhet a közös piac előnyeiből. Az ügy érdekessége, hogy a Soros-akció kedvezményezettjei között a Bajnai Gordon-féle Haza és Haladás Alapítvány mellett megtalálható az összes civil szervezet, amely az elmúlt hónapokban rágalomhadjáratot indított a PolgárPortál és a Civil Összefogás Fórum ellen, éppen a civil függetlenséget kérve számon.

A Heti Válasz oknyomozó cikke rávilágított: három nagy nemzetközi Soros-fiókszervezet a kormányellenes tüntetések állandó támogatójaként feltűnő, Juhász Péter Milla-vezért is kinevelő Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szervezetet 166,8 millió forintottal támogatta, a Haza és Haladás ötvenmilliót kapott, de 46,1 millió forint jutott például a Nők a Nőkért az Erőszak Ellen, illetve a Mona nevű feminista szervezeteknek. Ez utóbbiak mögött ugyanaz a Betlen Anna, illetve Pető Iván felesége, Zentai Violetta áll, akik végighaknizták az egész magyar médiát a PolgárPortált 2012-ben a Civil Együttműködési Tanácskozás (CET) megbízásából finanszírozó Nők a Magyar Nemzetért Egyesület állítólagos botrányával. Mint emlékezetes, a “botrány” lényege az volt, hogy a nemzeti nőszervezet bírósági beszámolójának egy indiferens (esetükben ki nem töltendő) rovatában a vezető tisztségviselők között bennemaradt az eredeti sablonba írt Gipsz Jakap és Hát Izsák név. Akkor a vádakra részletesen válaszoltunk. Más kérdés, hogy ők viszont nem válaszoltak a működésük körüli súlyos törvénytelenségre utaló leleplezésünkre.

GerillaPress Reklám

Gulyás Márton, a Krétakör kommunikációs vezetője éppen botrányt csinál Markó Iván előadásán. Ezentúl a norvég adófizetők pénzéből tehetiGulyás Márton, a Krétakör kommunikációs vezetője éppen botrányt csinál Markó Iván előadásán. Ezentúl a norvég adófizetők pénzéből tehetiMivel ott már egyenesen közpénzről va szó, még pikánsabb az ügy, ha a Norvég Civil Alap a nyáron odaítélt pénzeit nézzük. A politikailag címkézhető több mint háromszázmillió forint szétosztásában a Válasz cikke alapján két Soros-embernek, Nizák Péternek és Krizsán Andreának, továbbá az ex-LMP-s Kaufer Virágnak volt kulcsszerepe. A Nők a Nőkért itt már 35 millió forintot kapott, és hasonló tételhez jutott (pontos összegek a HetiVálaszban) a TASZ, a Transparency International, a Roma Sajtóközpont, a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány és a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség, de hullottak a milliók a különféle meleg és leszbikus szervezetekre is. Külön érdekesség, hogy a Markó Iván tánctársulatának kormányzati támogatásából világbotrányt kreáló, Markóék előadásait alpári módon megzavaró Krétakör Alapítvány szintén 120 ezer eurót, azaz több mint 36 millió forintot kapott a “Humán Platform” országos szervezetfejlesztésére. A Humán Platform hitvallása szerint a “kultúra, az oktatás, a szociális és egészségügyi ellátás területén dolgozókat” szeretné összefogni a “magyar társadalom megújítása” érdekében. A szervezet tettei és törekvései azonban nagyon is megegyeznek a Bajnai Gordon-féle Együtt2014 törekvéseivel, így a megújítás többnyire a kormánybuktatás szándékában merül ki. A 36 millió forinttal kitömött platfom mi tagadás rá is szorul a “szervezetfejlesztésre”, hiszen hónapok óta nem csináltak semmit, blogjukat márciusban, Facebook-oldalukat pedig júniusban frissítették utoljára. Soros bácsi nem fog örülni…

Bodoky Tamásék rögeszméjévé vált a PolgárPortál 7,4 milliós támogatása. Mi pedig nagyon kíváncsiak vagyunk, mire megy majd a norvégok 32 milliójaBodoky Tamásék rögeszméjévé vált a PolgárPortál 7,4 milliós támogatása. Mi pedig nagyon kíváncsiak vagyunk, mire megy majd a norvégok 32 milliójaA PolgárPortál szerkesztőinek szemét természetesen az Átlátszó.hu internetes lapnak juttatott 106 ezer euró szúrja a leginkább. A közel 32 millió forint közpénzt a “watchdog módszertan továbbadása civilek és közéleti blogok számára” projektre kapta a “függelten oknyomozó portál”. A PolgárPortál tavalyi 7,4 millió forintos, pontosan elszámolt és teljesített működési támogatásából hömpölygő és hazug cikkfolyamot gyártó Átlátszó most tehát egy teljességgel megfoghatatlan, erősen “lenyúlásszagú” feladatra kapta meg a norvég adófizetők tízmillióit. A watchdog, azaz a közérdekű adatigénylés módszerét (ami nem több, mint egy formanyomtatvány eljuttatása az állami szerveknek) ugyanis már rég kifejlesztették. Azt bármely átlagos értelmi képességgel bíró “civil”, vagy “közéleti blogger” most is elsajátíthatja az Átlátszó itt látható aloldaláról. Innentől fogva viszont felmerül a gyanú, hogy a 32 milliós – Kálmán Olga szóhasználatából kiindulva háromszorosan elképzelhetetlenül nagy összeget valójában nem is a már létező adatigénylő oldal egyébként is kétes költségigényű megismertetésére, hanem politikailag motivált cikkek írására kapják. Már most is jól megfigyelhető, hogy a kezdetben minden oldalra lövő oknyomozó portál ma szinte kizárólag az Együtt2014 és az MSZP retorikájában unalomig szereplő botrányok leleplezésével van elfoglalva. Jó megvilágítja az állítólag független portál valódi célkitűzéseit az a tény is, hogy impresszumában partnerszervezetként szerepelteti az előző bekezdésben leírt kormánybuktatásra szegődött Krétakör Alapítványt. Beszédes továbbá az a tény is, hogy az Átlátszó.hu jogi csoportját Tordai Csaba, a Bajnai-féle Haza és Haladás Alapítvány egyik kulcsfigurája vezeti.

A Heti Válasz egyébként felidézi Roger Scruton angol konzervatív filozófus a Magyar Tudományos Akadémián tartott májusi előadását, amiben Scruton azt mondta: “Van összeesküvés az országuk ellen”. Szerinte egyértelműen a Soros-hálózatnak tudható be, hogy világszerte Magyarország fasizálódásáról lehet olvasni.

Huth Gergely – PolgárPortál

http://www.polgarportal.hu/kuzdo-ter/magyarorszag/2363-800-milliot-kaptak-a-kormanybuktato-civilek

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: