Miért mondott le a Jobbikot mentő bíró?

Semmi nem utalt arra korábban, hogy nem kíván tovább bíróként dolgozni Takács Péter Attila, aki tavasszal első fokon közvetve kimondta: nem neonáci párt a Jobbik. Mint arról beszámoltunk, a Magyar Közlöny pénteki számából kiderült:  lemondására tekintettel Takács Péter Attila bírót július 30-ai hatállyal felmentette tisztségéből Áder János köztársasági elnök.

 
 A lemondás oka nem ismert, a felmentést pedig az államfőnek bővebben nem kell megindokolnia. A lemondás váratlansága azonban elgondolkodtató, a bíró eddigi felfelé ívelő pályája semmiképpen nem teszi logikussá a lépést. Olyan pletykákat is hallani, hogy Takács Péter Attila kapcsolata a szélsőjobbal már a Fővárosi Törvényszék számára sem volt elfogadható, ám ezt az információt nem erősítették meg.


Mindenesetre a lemondott bíró ítéletei magukért beszélnek. A Jobbik által beperelt Karsai László ügyében a történész ügyvédje hiába hangsúlyozta: a per tárgya nem annak eldöntése, hogy a párt neonáci-e, vagy sem, hanem a tudományos szólásszabadság. A bíró a Jobbiknak adott igazat, és megállapította, hogy ebben az összefüggésben a neonáci jelző használata a történész részéről “teljesen öncélú és ezért indokolatlan” volt. A bíró az indoklásban a Jobbik jogi képviselője által bizonyítékként becsatolt tanulmányra hivatkozva azt is hozzátette: a szakértők ma már a szélsőjobboldali jelzőt is túlságosan erősnek tartják, nemhogy a neonácit.
Takács Péter Attila volt az, aki idén júniusban első fokon a Népszavával szemben a legfőbb ügyésznek adott igazat. A nem jogerős döntés szerint megsértettük Polt Péter és az ügyészi szervezet jó hírét, mert egy tavaly júniusi cikkünkben azt írtuk: “az ügyészséget kormánypárti politikus, Polt Péter vezeti, aki egymaga dönthet arról, hogy melyik vitatott ügy juthat el bírósági szakaszba és mely bíróságon.”
Ugyancsak ő volt az, aki májusban elutasította az atlatszo.hu adatkérését; a portál a Vízilabda Szövetség társasági adókedvezményei (tao) igazolásaira volt kíváncsi. Takács Péter Attila adótitokra hivatkozott és visszaélésszerű joggyakorlatnak nevezte az atlatszo.hu adatkérését.

NÉPSZAVA-információ

3 hozzászólás to “Miért mondott le a Jobbikot mentő bíró?”

 1. Szarka Laszlo Says:

  Eloszor is a biro nem “mentette” a Jobbikot.Hanem normalis ervekkel megindokoltan itelkezett az idegen betolakodo parazitakkal szemben.Pontosan ugy,ahogyan ezt minden bironak kotelessege lenne,hiszen ezert magyar birok.Vagy a fenti idegen fereg szerint egy magyar bironak kik mellett es kik ellen kellene itelkeznie??A biro nem mondott le,hanem elbocsajtotta az idegen, koztarsasagi elnoknek kinevezett pojaca.Elvegre a cionistaknak engedelmeskedni kell nemde?Magyarorszagon az idegenek magyargyulolete eszelos mereteket oltott.Ez a nemzet szamara elfogadhatatlan.Akiknek nem tetszik a Jobbik,az takarodjon ki a magyar nemzet orszagabol.Ha a Jobbik kormanyra kerul jovore,megmutatjuk nekik hogy hol a kijarat.Szarka Laszlo

 2. Kiss Mihály Says:

  A hiba nem az ön készülékében van. A baj ott kezdődött, amikor a Jobbik nevű akármit bejegyezték pártként és választhatóvá tették. Vajon megszólal e annak a bírónak a lelkiismerete aki bejegyezte? Ha csak a parlamenti felszólalásaikat vesszük alapul már azonnal a legfőbb ügyésznek kezdeményeznie kellett volna megszüntetésüket. De hát ha kecskére bízzák a káposztát?

  • Szarka Laszlo Says:

   Ez aztan a “democracy” nemde???A nekunk nem tetszoket elhallgattatni,vagy a Gulagra kuldeni ugye?Szarka Laszlo


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: