“Milyen jogon bírál a Gyurcsány–Bajnai-szövetség?”

WL Forrás: MNO, MTI 2013. július 01., hétfő 18:04
Hoppál Péter szerint a Fidesz-kormány visszaadja a pedagógusoknak járó erkölcsi és anyagi megbecsülést is. A Fidesz szóvivője elítélte a baloldali bírálatokat.
            Elképesztő, hogy azok után, hogy a Gyurcsány–Bajnai-szövetség több  tízezer pedagógust tett az utcára és csökkentette a fizetésüket, még  bírálja is a pedagógus-béremelést – írja sajtóközleményében Hoppál Péter. A Fidesz szóvivője hozzátette azt is, hogy pártja  az egészségügyi dolgozók béremeléséhez hasonlóan a pedagógusok  béremelését is megkezdi.

Annak köszönhetően, hogy a magyar emberek  2010-ben elzavarták a baloldalt veszélyes és szélsőséges politikájukkal  együtt, Magyarország ma pénzügyileg elég erős ahhoz, hogy a  pedagógus-béremelés is megtörténhessen. Míg a baloldal mindig is csak  szavazóbábunak nézte a pedagógusokat, a Fidesz-kormány visszaadja a  pedagógusok erkölcsi és anyagi megbecsülését – közölte Hoppál.

A politikus az MSZP azon állásfoglalására  reagált, amelyben a szocialisták „félbéremelésnek” nevezték a kormány  vasárnap bejelentett lépését. Szerintük valójában csak annak töredékét  adják vissza a pedagógusoknak, amit az elmúlt három évben elvettek  tőlük.

Horváth Csaba, a szocialista párt alelnöke hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: megkésett  intézkedésnek, szavazatvásárlási kísérletnek tartja a pedagógus-béremelést. Hozzátette továbbá, hogy a szocialisták tisztességes életpályamodellt kínálnak a tanároknak

Szeptemberben már jöhet az emelés

Lesz pedagógus-béremelés szeptember 1-jétől az életpályamodell  bevezetésével együtt – közölte vasárnap az emberi erőforrások minisztere. Balog Zoltán a kormány döntését a Pedagógusok Szakszervezetének  vasárnapi ülésén az érintettekkel is ismertette. A miniszter  elmondta, a  Nemzetgazdasági Minisztérium még számolja, hogy az összes  más  intézkedéssel együtt a béremelést milyen ütemben tudják  kivitelezni.  Nagy valószínűséggel szeptember 1-jétől a béremelés 50  százalékát kapják  meg a pedagógusok, a másik felét pedig a következő  évben – tette hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: