Az utolsó rabszolgatartók is rács mögé kerültek


domotorklanOntario, Kanada — Rács mögé kerültek a kanadai magyar rabszolgatartó banda utolsó tagjai is: P. Győző (43) és D. Gizella (44) annak a „piszkos tizenkettőnek” voltak a tagjai, akiket elítéltek az ország történelmének valaha volt legnagyobb embercsempészési ügyében.

A családi bűnszövetkezet tagjai legalább 19 áldozatot csábítottak ki Hamil­tonba munkalehetőség és egy jobb élet ígéretével. Vala­mennyiüket rettegésben tartották, útlevelüket elvették, és Kanadában felhúzott palotájuk alagsorában tartották fogva. A sakkban tartott munkásoknak naponta mindössze egyszer adtak enni, napi 17 órán keresztül ingyen dolgoztatták őket stukkókészítő vállalkozásukban, éjjelente pedig lakattal és riasztóval akadályozták meg, hogy megszökhessenek a fogságból. Az áldozatoknak a kanadai államtól kapott szociális juttatásait is zsebrevágták.

A családot egy év nyomozás után csípték nyakon, miután az egyik „rabszolgájuk” elpanaszolta sorsát az egyik megrendelőnek, akinél dolgoznia kellett. P. Győzőt és D. Gizellát 2, illetve másfél év börtönre ítélő Alan Whitten bíró az indoklásban nem válogatta meg a szavait.

– Hitvány, megvetendő tetteikkel saját honfitársaikat és az őket befogadó országot is meggyalázták – vetette a szemükre Whitten bíró, aki azt is elrendelte, hogy a büntetés letöltése után toloncolják ki őket az országból. – Híján vannak a becsületnek, a társadalom ezennel kiveti magából önöket. Mindannyian meg fogunk könnyebbülni, miután elhagyják ezt az országot – szúrta még oda.

A szervezet fejét, Dömötör Ferencet (49) korábban kilenc év börtönre ítélték – ekkora büntetést nem szabott még ki a kanadai bíróság embercsempészetért. Már csak egyvalakit nem sikerült bíróság elé citálniuk a kanadai hatóságoknak: D. Gizella apja, id. Dömötör Ferenc (70) ellen elfogatóparancs van életben, ő feltehetően Magyarországon bujkál.K. I.

Még több olvasnivaló: http://kanadavilaga.com

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: