Balog Zoltán: örülök, hogy Bolgár Györgyék is visszaadták a Táncsics-díjat – Lendvay Ildikó nem érti

 

“Örömmel tölt el, hogy Németh Péter és Bolgár György példáját követve több, önmagát arra érdemtelennek tartó újságíró adta vissza Táncsics-díját” – válaszolta Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter Lendvai Ildikó írásbeli kérdésére.

untitled

Lendvay Ildikó nem érti, hogy az miért “számít tisztulási folyamatnak”, ha a legsötétebb, hazudozó médiamunkások visszaadják egykor méltatlanul számukra megítélt Táncsics-díjat. Hogy is értené, ő maga meg cenzor volt a Kádár-rendszerben

 

 

 

Balog Zoltán korábban a parlamentben azt mondta a Szaniszló Ferenc díjazása elleni tiltakozásul díjukat visszaadó újságírókról: “egy rossz döntésnek, amit én hoztam, jó következményei lesznek, mert mégiscsak tisztul a Táncsics-díjnak a névsora”.

 

Lendvai Ildikó MSZP-s képviselő ezért azt kérdezte a minisztertől, hogy mitől tisztult meg a Táncsics-díjban részesülők névsora azzal, hogy Bolgár György, Hardy Mihály, Horváth Zoltán, Márványi Péter, Nej György, Németh Péter, Rangos Katalin, Rédei Ferenc, Révész Sándor, Tamás Ervin, Tóh Ákos, Vince Mátyás, Zalai István visszaadta a díjat?

A miniszter válaszában örömét fejezi ki, hogy megszabadult ezektől a díjazottaktól, mert miközben Németh Péter, a Népszava főszerkesztője és Bolgár György, a Klubrádió riportere folyamatosan a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság illegitimításáról és a magyar sajtószabadság haláláról nyilatkozik, Bolgár Györgyöt pedig egyszer elmarasztalta az ORTT, a 2006-os eseményekről szóló elfogult tájékoztatása miatt. Lendvai Ildikó szerint ekkor arról volt szó, hogy a riporternek nem sikerült időben elhallgattatnia egy betelefonálót.

“Bolgár György egyébként Sánta Kutya díjjal is büszkélkedhet, melyet a civilekből álló, a Magyar Cenzúra Napjának ünnepélyét Szervező Bizottság adományoz azoknak, akik félrevezetik az országot” – írta Balog válaszában, amiről Lendvai megjegyzi, egy jobboldali civil körről van szó, amely ugyanezt a díjat adta például Glatz Ferencnek, mint “hazug, kommunista történésznek”, Heller Ágnesnek, mint “az európai ugaron tolongó internacionalistának” és Jancsó Miklósnak is.

hvg.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: