Matolcsy nekiment Simornak

A jegybank visszautasítja Matolcsy vádjait
matolcsy2_310_fill_310x180A Magyar Nemzeti Bank (MNB) visszautasítja Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter csütörtöki, a jegybankot érintő kijelentéseit és vádjait – közölte az MTI-vel az MNB sajtóosztálya. Matolcsy György egy konferencián élesen bírálta a jegybankot egy publikálás előtt álló tanulmánya miatt, amelyben az MNB – a miniszter elmondása szerint – az államadósság növekedését vetíti előre Magyarországon.

Mi borul ki a szekrényből

A Magyar Nemzeti Banknál a szokásjog szintjére emelkedhettek olyan eljárásmódok, melyek mellesleg törvényellenesek állította Bogár László közgazdász az Echo Tv Háttér-kép című műsorában. Bővebben csütörtök este 20.30-tól az Echo Televízió Háttérkép című műsorában. Vendég: Bogár László és Boros Imre közgazdász. Műsorvezető: Bayer Zsolt.

 

Kapcsolódó

“Példátlan, erkölcstelen, etikátlan” elemzést készített a jegybank

A válság utáni korban csak olyan országnak lehet távlati jövőképe, víziója, amely képes megállítani az államadósság növekedését; az olyan országok, amelyek befelé mennek az államadósság erdejébe, nem képesek elérni céljaikat – mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a XVIII. Logisztikai konferencián csütörtökön Budapesten. A miniszter a rendezvényen etikátlannak nevezte a jegybank hamarosan nyilvánosságra hozandó jelentését.

A nemzetgazdasági miniszter előadásában úgy fogalmazott: a jegybank elemzése “példátlan, erkölcstelen, etikátlan, és nagyon nagy mértékben árt a Magyar Nemzeti Bank tekintélyének, a magyar jegybanknak, a magyar pénzügyi rendszernek és Magyarországnak”.

Az MNB sajtóosztálya közleményben szögezte le, hogy a jegybank szakmai stábja “minden körülmények között a szakmai sztenderdeknek megfelelően végzi tevékenységét, előrejelzései megalapozottak és objektívek”.

A jegybank emellett értetlenségének adott hangot, amiért Matolcsy György egy olyan bizalmas és az előadás idején még nem nyilvános anyagról mondott véleményt, amelyet az MNB csak péntek reggel 10 órakor publikál.

Az MNB hangsúlyozta: az elemzést korábban megküldték a Nemzetgazdasági Minisztérium számára, és a minisztérium képviselőit a tanulmányt tárgyaló monetáris tanácsi konzultációra is meghívták.

A minisztérium azonban sem írásban, sem pedig a monetáris tanácsi konzultáción az elemzéssel kapcsolatban kifogással nem élt, észrevételt nem tett – tudatta közleményében a jegybank.

– 2013. február 21., csütörtök

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: