Hoffmann: Nem megfutamodás az oktatási terület szétválasztása

A politikus köznevelésért felelős államtitkárként is “rajta tartja majd a szemét” a felsőoktatáson.

Az oktatási államtitkár a TV2 Mokka című műsorában szerda reggel azt mondta, megfutamodás az lett volna, ha odadobta volna “koncul” a felsőoktatást egy hozzá nem értő embernek.

Nagyon szoros lesz az együttműködésük Klinghammer Istvánnal, aki a felsőoktatásért felelős államtitkár lesz, és akit ő javasolt a posztra – erősítette meg. Kitért arra, hogy teljes mértékben nem száll, nem is szállhat ki a felsőoktatásból, hiszen sok kérdés összefügg a köz- és a felsőoktatásban, utóbbin “a szemét rajta tartja majd”. A megkezdett folyamatok folytatódnak – hangsúlyozta. Hozzátette: beszéltek a kormányfővel és a miniszterrel is a terület szétválasztása előtt.

Kitért arra is, hogy fizikailag sem nagyon tudott az elmúlt hónapokban a felsőoktatás ügyeivel foglalkozni. Megjegyezte: Maruzsa Zoltán felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár jól vitte a felsőoktatás ügyeit, de a Hallgatói Hálózat (Haha) valamilyen oknál fogva nem “csípte őt”. A demonstrációikkal összefüggésben kiemelte: “közismertté vált”, hogy a hallgatók felkészítése mögött olyan politikai és pénzügyi csoportok állnak, amelyeknek érdekük, hogy ez a kormány megbukjon. Ez a politikai játszma része, és a Haha képviselői is elismerték, hogy Soros György magyar származású üzletember által finanszírozott továbbképzéseken vettek részt – tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy a hallgatói szerződés az alaptörvénybe kerül-e valóban, ehhez ragaszkodnak-e, jelezte: ezt a parlamentben támogatni fogja. Hozzátette: a részleteket ugyanakkor törvény szabályozza majd.

Az oktatási államtitkárság kedden közölte: a felsőoktatás átszervezését – Hoffmann Rózsa javaslatára, aki a posztján maradva a jövőben elsősorban a köznevelési rendszer kérdéseivel foglalkozik – Klinghammer István kinevezésével oldja meg az emberi erőforrások minisztere. Klinghammer István korábban az ELTE rektora volt.

– 2013. február 13., szerda

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: