Bajnai nem áll ki vitázni Gyurcsány ellen

Bajnai Gordon kikosarazta Gyurcsányt Ferencet: nem lesz vita a két volt miniszterelnök között.
Mint arról korábban beszámoltunk, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke nyilvános vitára hívta – az ő megfogalmazásában „leülni és megbeszélni” az ország állapotát és a teendőket – Bajnai Gordont.

Miniszterelnöki utódja azonban kikosarazta Gyurcsányt. Ennek okára kérdeztünk telefonon rá a Haza és Haladás Egyesület sajtóosztályán. Azt is megkérdeztük, hogy Bajnai miért várja el Orbán Viktortól, hogy kiálljon vele vitázni, ha ő sem áll ki Gyurcsány Ferenc ellen.

A Haza és Haladás Egyesület sajtóosztályától azt írták: „Vannak nyilvános viták, amelyek segítik elérni a kormányváltás célját, és vannak, amelyek nem. Ez a kezdeményezés meggyőződésünk szerint az utóbbi kategóriába tartozik, ezért arra köszönettel nemet mondunk.

Most az a cél, hogy minden időnket, energiánkat és tudásunkat a 2014-es kormány- és korszakváltásra, illetve az azt követő jó kormányzásra összpontosítsuk!”

A levél hangsúlyozza: „a Haza és Haladás Egyesület más nyilatkozatot az ügyben nem fog tenni”.

Az előzmények

Mint megírtuk, Bajnai Gordon, az Együtt 2014 társalapítója az ATV Szabad szemmel című műsorában vasárnap azt mondta, „a kérdés az, hogy tud-e olyan politikai teljesítményt nyújtani a Demokratikus Koalíció, amivel azt a nagyon nagy elutasítottságot, ami a magyar társadalomban velük szemben van, valamilyen módon oldja.” Ezt követően meg is válaszolta a kérdést: „Én ma nem érzékelem, hogy lenne akkora szavazótábor, vagy olyan elfogadottság, ami őket a parlamentben szeretné látni tömegesen. Ehhez nagyon jó politikai teljesítményt kell még nyújtani nekik.”

Gyurcsány ezt követően az ATV Híradónak azt mondta: azt szeretnék megmutatni a társadalomnak, hogy érdemes küzdeni Orbán ellen, kompromisszumok nélkül, a Demokratikus Koalíció pedig erős, hiszen sokezer tagja van, sok településen vannak jelen, jelöltjük nyert már helyhatósági választást.

„De – utalt visza Bajnaira – talán nem is jó, ha nyilvánosan vitatkozunk, az a normális, ha leülünk és megbeszéljük, ahogyan szövetségesekhez illik”. „Ez esetben miért nem ülnek le megbeszélni a problémákat?” – kérdezte a DK elnökét munkatársunk, mire Gyurcsány Ferenc azt mondta: Bajnaihoz fűződő személyes és politikai kapcsolata okán ő erre „bármikor kész és beszélünk is időnként egymással”, ezért maga is úgy gondolja, az lenne a legjobb, hogyha „leülünk és megbeszéljük”, melyikük mit gondol az ország állapotáról és a következő időszak teendőiről.

atv.hu, Sz. P.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: