Gyurcsányék virrasztanak

Három éjjel az oktatási államtitkárság előtt demonstrál a DK
A következő három éjszaka az oktatási államtitkárság épülete előtt virrasztanak a Demokratikus Koalíció (DK) politikusai, így akarják felhívni a figyelmet a kormány szerintük elfogadhatatlan oktatáspolitikai intézkedéseire.

Az akcióról Gyurcsány Ferenc pártelnök számolt be újságíróknak kedden.

Elmondta, hogy a DK országgyűlési képviselői, elnökségi tagjai és szimpatizánsai három éjszaka, este 6-tól reggel 6-ig virrasztanak majd az államtitkárság Szalay utcai épülete előtt.
A virrasztást figyelemfelkeltőnek szánják, nem gondolják, hogy attól a kormány meghátrálna, ahogyan nem hátrált meg a felsőoktatási hallgatók tiltakozása miatt sem – fűzte hozzá a volt miniszterelnök. Szerinte már az is eredmény, ha annak hatására sokan felfigyelnek a sokasodó problémákra.

Gyurcsány Ferenc azt mondta, kaotikus állapotok uralkodnak az oktatási rendszerben: a közoktatásban az államosítás után teljes a bizonytalanság, a felsőoktatás pedig a működőképesség határán van, a kormány döntései súlyos indulatokat váltottak ki. Szerinte a kormány “történelmi bűnt” követ el azzal, amit az oktatásban tesz, hosszú időre tönkreteszi az iskolarendszert.

A Fidesz közleménye:

Üdvözöljük, hogy Gyurcsány Ferenc – még ha három éjszakára is – de végre kiköltözött abból a villából, amit először a nyilasok vettek el zsidó származású tulajdonosától, majd a kommunisták kobozták el.
Sajnáljuk, hogy csak három éjszakára költözik ki. Sajnáljuk, hogy valójában csak a magamutogatás az oka. (MTI/OS)

Arra kérnek mindenkit – folytatta -, hogy támogassák a diákok, a pedagógusok, egyetemi-főiskolai oktatók és a szülők “szabadságharcát”. A DK is szimpátiával figyeli küzdelmüket, “ugyanakkor értjük, hogy tartózkodni kívánnak attól, hogy pártok közvetlenül csatlakozzanak mozgalmaimkhoz” – jegyezte meg.

A volt kormányfő szerint mindazonáltal politikai és erkölcsi kötelességük, hogy egy határozott politikai gesztussal “és némi önfeláldozással” kifejezzék szolidaritásukat. Erre szolgál a virrasztás – mondta.

Az akció célja az is, hogy megmutassák a választópolgároknak, nem kell csendben tűrni a kormány rombolását, és nem elég morgolódni miatta, meg kell találni a tiltakozás módját – jelentette ki, emlékeztetve arra, hogy a DK nem először folyamodik hasonló eszközhöz, tavaly ősszel éhségsztrájkkal tiltakoztak a választási regisztráció bevezetése ellen.

– 2013. február 12., kedd

 

Kapcsolódó anyagok:

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: