„Senki által meg nem választott csoportosulás”

A Professzorok Batthyány Körének Pécsi Csoportja közleményben tiltakozott a Hallgatói Hálózat egyik rendezvénye ellen, a Hahát „senki által meg nem választott” csoportosulásnak titulálva, mely „külföldről támogatott politikai erők játékszerévé vált”. Az Oktatói Hálózat rendesen kiforgatta a professzorok nyilatkozatát. Mindkettőt változtatás nélkül közöljük.
“NyilatkozatA Professzorok Batthyány Körének Pécsi Csoportja aggodalommal figyeli a PTE Bölcsészettudományi és Természettudományi Karán a Hallgatói Hálózat által február 11-12-re tervezett “Szabadegyetem” rendezvényt.

A HaHa egy senki által meg nem választott, a hallgatók képviseletére fel nem jogosított csoportosulás, amelyről rövid idő alatt kiderült, hogy külföldről támogatott politikai erők játékszerévé vált.

A PBK Pécsi Csoportja továbbra is a törvényes keretek között megválasztott Hallgatói Önkormányzatot tekinti az egyetemi hallgatóság képviseletére jogosult szervezetnek.

Sajnálatosnak tartjuk egyes kari vezetők magatartását, akik teret engedve, sőt támogatva a Hallgatói Hálózat törekvéseit, beengedik a politikát az egyetem falai közé.

Bízunk a hallgatók józanságában, az oktatási kormányzattal folytatott tárgyalásaik sikerében. Reméljük, hogy azok az oktató kollégák, akik a Hallgatói Hálózat mozgalmához csatlakoztak, felismerik a helyzet fonákságát, és céljaikat nem a diákság hátára felkapaszkodva, egy illegitim szervezet útján próbálják meg elérni.

Pécs, 2013. február 7.

Professzorok Batthyány Köre Pécsi Csoportja”

“Nyilatkozat

Az Oktatói Hálózat aggodalommal figyeli a PTE Bölcsészettudományi és Természettudományi Karán a Professzorok Batthyány Köre Pécsi Csoportjának működését.

A Professzorok Batthyány Körének Pécsi Csoportja egy senki által meg nem választott, az oktatók képviseletére fel nem jogosított csoportosulás, amelyről rövid idő alatt kiderült, hogy belföldről támogatott politikai erők játékszerévé vált.
Sajnálatosnak tartjuk egyes kari vezetők magatartását, akik teret engedve, sőt támogatva a Professzorok Batthyány Körének törekvéseit, beengedik a pártpolitikát az egyetem falai közé.

Reméljük, hogy azok az oktató kollégák, akik a Professzorok Batthyány Körének Pécsi Csoportjához csatlakoztak, felismerik a helyzet fonákságát, és céljaikat nem az oktatók hátára felkapaszkodva, egy illegitim szervezet útján próbálják meg elérni.

Pécs, 2013. február 9.

Az Oktatói Hálózat Pécsi Tagozata”

Pécsi STOP / minimumplusz.hu / bla.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: