“Az MSZP ne leckéket adjon, hanem kártérítést!”

Az MSZP tehetetlensége és alkalmatlansága miatt Magyarország éveket és ezermilliárd forintokat veszített el a le nem hívott európai uniós támogatásokból – közölte a Fidesz-frakció, csütörtökön.

A szocialisták a hazánknak megítélt uniós fejlesztési források töredékét voltak csak képesek elhozni. Kormányzásuk alatt a hazánkat illető 26 milliárd euróból mindössze 1,4 milliárd eurót voltak képesek lehívni. A szocialisták tehetetlensége és a nemzeti érdekeket semmibe vevő politikája miatt euró milliárdoktól esett el az ország, a magyar vállalkozások és a magyar települések.

 

Nem elég, hogy az országba nem jutottak el a fejlesztési források, de ami végül idecsorgott, azt is szabálytalanul és értelmetlenül használták fel, offshore cégek kezére játszották át. Miközben a lehetséges fejlesztések mellett tétlenül elmentek, a közpénzeket két kézzel szórták, a magyar államháztartáson akkora lyukat ütve, hogy Európa tékozló rekordere lettünk. Amióta beléptünk az EU-ba, szégyenpadra ültették Magyarországot, mint egy olyan államot, amely nem képes felelősen dönteni a pénzügyeiről, amelynek baloldali vezetői ország-világ előtt hazudoztak, és meghamisították a valós adatokat.

A jövőt felélő, túlköltekező kormányzást a magyar emberek 2010-ben végleg elutasították. A Fidesz-kormányzása óta, immár harmadik éve, hogy Magyarország 3 százalék alá csökkentette az államháztartási hiányt. Az elmúlt két évben ötször annyi pénzt (5,1 milliárd eurót) hoztunk el az EU-ból, mint a szocialisták egész kormányzásuk alatt és fordítottuk fejlesztésekre, a hazai vállalkozások támogatására. Magyarország azon kevesek közé tartozik, aki a válság ellenére egyensúlyt és biztonságot tudott teremteni. Ma már az EU is elismeri az eredményeinket. Az ország iránti bizalom egyre nő, és egyre több nemzetközi szövetségest tudhatunk magunk mögött.

(fidesz.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: