Kiderült, hogy senki sem érti az ellenzék mozgását

Politikai helyzetértékelést tartott gyulai ülésén a Fidesz–KDNP-frakció kedd este. Megpróbálták áttekinteni az ellenzék helyzetét, de Kósa Lajos szavai szerint ez nem sikerült.

Arra a kérdésre, hogy miről beszélt Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök kedd este, a Fidesz ügyvezető alelnöke a tanácskozás szerdai szünetében újságíróknak azt mondta: “általános politikai helyzetértékelés volt, próbáltuk értelmezni az ellenzék mozgását, de nem sikerült, kiderült, senki nem érti. Éppen hogy össze tudtuk szedni, hány potenciális baloldali párt van”.


Emellett költségvetési kérdéseket is érintettek, és megállapították, hogy a mostani előrejelzések alapján még optimistábbak lehetnek, mint decemberben voltak – közölte a kormánypárti politikus. Mint mondta, az év felénél tudnak majd állást foglalni abban, hogyan alakulnak az adatok. “Most meg megyünk előre: még van ezermilliárd forint olyan európai fejlesztési pénz, amit ki kell fizetni, és gőzerővel kell dolgozni azon, hogy ezek a projektek menjenek” – hangsúlyozta.

Azzal kapcsolatban, hogy Bajnai Gordon, az Együtt 2014 választói mozgalom társalapítója vitára hívta Orbán Viktort, Kósa Lajos azt felelte: hatalmi harc zajlik, hogy ki legyen a baloldal vezetője. “Míg ez nem dőlt el, addig egy ilyen felvetés igazából a baloldali hatalmi küzdelem szükséges velejárója” – fogalmazott, eldönthetetlennek nevezve, hogy kivel is kellene vitatkozni.

Hozzátette azt is, hogy egyébként még az sem világos, miről kellene vitázni, hiszen a baloldalon “egyszerre mondanak mindenfélét”.

Fidesz: Bajnainak a magyar emberekkel kellene vitáznia

A Fidesz szerint Bajnai Gordonnak ma nem Magyarország miniszterelnökével kellene vitáznia, hanem a magyar emberekkel, velük van ugyanis vitája.

A Fidesz az MTI-hez eljuttatott szerdai közleményében így reagált arra, hogy Bajnai Gordon volt kormányfő, a Haza és Haladás Egyesület elnöke nyilvános vitára hívta Orbán Viktort.

A Fidesz szerint Bajnai Gordon csökkenteni akarja a minimálbért, a magyar emberek azonban nem támogatják ezt; a családi adókedvezmény megszüntetésére készül, a magyar emberek viszont nem értenek ezzel egyet; csökkenteni akarja a nyugdíjakat, de a magyar emberek nem kérnek ebből. Bajnai Gordonnak tehát a magyar emberekkel van vitája – közölték.

Az Együtt 2014 választói mozgalom szerdán közölte, hogy Bajnai Gordon vitára hívja Orbán Viktort. Indoklásul azt írták: a Fidesz álcivil szervezetek mögé bújva hazugságokat terjeszt terveikről, és szembesíteni szeretnék “a valósággal” a miniszterelnököt.

A választói mozgalom arra reagált, hogy megjelentek a napilapokban a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány újabb hirdetései, amelyeken Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc, képmásuk alatt pedig az Együtt tették tönkre az országot felirat látható. A mozgalom közleményében egyebek között azt írta: nincs Bajnai-Gyurcsány-szövetség, az Együtt 2014-nek “esze ágában sincs” csökkenteni a minimálbért és programja nem csökkenti a nyugdíjakat.

 

 

 

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: