A zavarkeltés az MSZP célja

A kormányt hagyni kell dolgozni, ezt akarja demonstrálni a Civil Összefogás Fórum a Gyulára szervezett keddi békemenettel.
Mivel az MSZP zavarkeltést hirdetett a Fidesz–KDNP frakcióülésének idejére Gyulára, ezt békésen, szeretettel el kell hárítanunk és demonstrálnunk kell, hogy a kormányt hagyni kell dolgozni – így indokolta a Lánchíd Rádiónak a Civil Összefogás Fórum alapító szóvivője a városba szervezett békemenetet.

Csizmadia a Reggeli hírjáratban elmondta, a keddi békemenet célja annak demonstrálása, hogy mindenfajta rendbontás és a kampányt szolgáló figyelemfelhívás az emberek részéről elítélendő. „Békét, csendességet és szeretetet viszünk Gyulára” – fogalmazott. Regionális felhívást tettek közzé, nagy reménye, hogy sokan lesznek a békemeneten.

A CÖF szóvivője szerint erkölcsileg elítélendő és az emberi méltóságot sérti, ahogy az éhségmenetet az MSZP elindította. Gyakorlatilag hóban-esőben sétáltatják a közmunkásokat, mögé áll egy közmunkás-szakszervezet, aki nincs még bejegyezve. Tehát erős kampány van – emelte ki Csizmadia. Arra is felhívta a figyelmet, hogy ez Ron Werbertől indul. Meggyőződése, hogy ő a palesztin–zsidó háborúban szocializálódott. Magával hozta ezt a háborús hangulatot, amit azonnal vissza kell utasítanunk, mert ilyen ellentétek a magyar emberek között nincsenek, ezt nem kérjük, kulturált vitát lehet folytatni – tette hozzá. Csizmadia szerint egyszerű lenne, ha el akarják mondani, amit akarnak, február 11-én gyűljenek össze a Parlament előtt, ahogy akarnak.Békemenet Gyulán

A Civil Összefogás Fórum szombaton országértékelő rendezvényt tart Budapesten, melyen az Orbán-kormány kétéves teljesítménye mellett a 2002 és 2010 közötti kabinetek működését is értékelik.

Ismert, háromnapos évadnyitó ülést tart a Fidesz–KDNP parlamenti frakciója keddtől csütörtökig Gyulán, ahol az újabb rezsicsökkentés lesz a fő téma. A városban kedd délután demonstrációkra lehet számítani. A Békés megyei MSZP Facebook-oldalán „az ellenzéki összefogás jegyében” hirdettek tüntetést „a demokráciáért”; a megmozdulás szervezői között van a szocialisták mellett a Demokratikus Koalíció és a Szolidaritás Mozgalom is. Bencsik András újságíró szintén a közösségi oldalon tette közzé szombaton, hogy erre válaszul békemenetet szerveznek az alföldi városba. A szervezők nevében tudatta azt is, hogy a Civil Összefogás Fóruma és a Civil Együttműködési Tanácskozás is részt vesz a gyulai békemeneten.

MNO

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: