37 millió forintnyi prémiumot zsebelt be az MSZP-s frakcióvezető

37 millió forint jutalmat és prémiumot vett fel Szenteczky János a csepeli MSZP jelenlegi frakcióvezetője 2002 és 2010 között. Tóth Mihály korábbi MSZP-s polgármester a fizetésén felül csak jutalmak formájában 16,8 millió forintot, Orosz Ferenc alpolgármester 36,7 millió forintot, Horváth Gyula alpolgármester 17,3 millió forintot, Borsány György alpolgármester pedig 7,7 millió forintot kapott a csepeli adófizetők pénzéből a korábbi ciklusban.

37 millió forint jutalmat és prémiumot kapott Szenteczky János a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. alkalmazottjaként majd vezérigazgatójaként – értesült a Csepel.info. Szenteczky korábban követelte, hogy az önkormányzat ássa elő az elmúlt évek összes jutalmazását és prémiumkifizetését, mert abban bízott, a kerület fideszes vezetését így tudja majd a sarokba szorítani az általa vélt milliós jutalmakkal. Azonban mint kiderült, a jelenlegi csepeli vezetés egy fillér jutalmat sem vett fel – szemben az előzővel, akiknél a járulékokkal együtt több mint 100 millió forintba került csak a polgármester, az alpolgármesterek, valamint a politikai tanácsadók jutalmazása.

Rendőrségi forrásra hivatkozva a Csepel.info július végén közölte azt közölte, hogy Szenteczky Jánost, Csepel önkormányzati képviselőjét, a MSZP kerületi elnökét jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítják. Szenteczkynek nem ez az első gyanús ügye. Ugyancsak a Csepel.info adta hírül idén januárban, hogy a Csepeli Vagyonkezelő (Csevak) Zrt. élén töltött évei alatt szocialistákhoz közelálló cégekhez kezdett ömleni a pénz. A Juhász Ferenchez kapcsolódó vállalkozások 2010-ig körülbelül 800 millió forint értékben kaptak tőlük megbízásokat.

 

 

 

Erre ment el a csepeli adófizetők pénze

A Csepel.info információi szerint az eddig felderített adatok alapján Tóth Mihály MSZP-s polgármester 2002–2010 között a fizetésén felül csak jutalmak formájában 16,8 millió forintot, Orosz Ferenc alpolgármester 36,7 millió forintot, Horváth Gyula alpolgármester 17,3 millió forintot, Borsány György alpolgármester pedig 7,7 millió forintot kapott a csepeli adófizetők pénzéből.

Polgár György politikai főtanácsadó, MSZP-s „kerületi cenzor” jutalmai is több mint tízmillió forintba kerültek a csepelieknek. Az önkormányzat adatai szerint így a járulékokat is beleszámítva 2002 és 2010 között csak az MSZP-s kerületi felsővezetés jutalmaira több mint 100 millió forintot költöttek el a csepeli adófizetők pénzéből. A 2010 októberétől kormányzó helyi önkormányzati vezetésből ugyanakkor senki nem vett fel egyetlen fillér jutalmat sem – hívta fel a figyelmet Ábel Attila alpolgármester egy szerdai közleményében.

Rengeteg gyanús ügy

A lap úgy tudja, eddig senki nem vizsgálta, hogy a munkaszerződéshez és munkabérhez kapcsolódó prémiumokból mennyi lett korábban kiosztva, mivel a Szenteczky által korábban irányított Csepeli Vagyonkezelő Zrt.-ben – legalábbis a feljelentések száma és a becsült kár alapján – rengeteg bűncselekmény- és korrupciógyanús ügy volt. A cég új vezetésének már az sem kevés energiájába tellett, hogy a működés gazdaságossá tétele, a munkatársak megkétszerezése és a szolgáltatások „párthaveri” cégektől való visszaszervezése mellett még a büntetőjogi elszámoltatást is felügyeljék. Így nem jutott idő és energia a munka világában egyébként jól leszabályozott és munkabérhez köthető prémiumjuttatások felülvizsgálatára – írja a Csepel.info.

A végösszeg: 37 282 547

Ez a munka kezdődött meg, éppen Szenteczky János 2013. január 29-én kelt nyílt levele után, és derült ki, hogy a politikus vezérigazgatóként felvett prémiumainak kifizetései közül nem egy eleve törvénytelen lehetett. A Csepel.info szerint így történt ez 2009 és 2010 októbere között is, amikor a szocialista politikus 11,5 millió forintot vett fel prémium és előprémium címén úgy, hogy azt sem a cég felügyelőbizottsága, sem pedig a munkáltatói jogokat gyakorló önkormányzati képviselő-testület nem engedélyezte, nem hagyta jóvá – holott ezt törvény írja elő.

A Csepel.info úgy tudja, hogy az önkormányzat vagyonkezelő cégénél a péntekre összegyűjtött adatok alapján Szenteczky összesen 37 282 547 forintot kapott különböző jutalmakra és prémiumokra 2002 óta. Ezzel, ha nem is magasan, de ő Csepel legjobban jutalmazott és premizált politikusa az elmúlt 23 év alatt. Utána nem sokkal Orosz Ferenc korábbi alpolgármester következik a maga 36,7 millió forintos jutalmával, míg a képzeletbeli dobogó harmadik helyén Horváth Gyula alpolgármester áll a maga 17,3 millió forintnyi jutalmaival.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: