HVG – Miskolcon kampányol Kanada a bevándorlók ellen

 

Rádiós és plakátkampányt indít Kanada Miskolcon, hogy felhívják a helyiek figyelmét a bevándorlási törvényük szigorítására – írja a Magyar Nemzet. Kriza Ákos miskolci polgármester nem érti, miért pont a borsodi megyeszékhelyen helyeznek el ilyen hirdetéseket – olvasható a mikom.hu-n.

Miskolc fideszes polgármestere levélben fejezte ki megdöbbenését Tamara Guttman kanadai nagykövetnek a négyhetes kampány miatt. A hirdetésekben arra hívják fel a figyelmet, hogy évek helyett akár heteken belül elbírálják már a menedékkérelmeket Kanadában, és gyorsabban küldik haza az alaptalan menedékkérelemmel érkezőket. Kriza Ákos azt szeretné tudni, miért csak Miskolcon kampányolnak, és erről miért nem egyeztettek vele – írja a Magyar Nemzet

Fenyegető kanadai hirdetések Miskolcon – a teljes cikk


Forrás: Magyar Nemzet
2013. január 16., szerda
Miskolcon rádiós és óriásplakát-kampányt indít Kanada, hogy felhívja a helyi romák figyelmét: a szigorított szabályok miatt nem érdemes politikaimenekült-státusért folyamodni – tudta meg a Magyar Nemzet. Az észak-amerikai országba menekültként érkezők csaknem fele miskolci. A polgármester tiltakozik.

A Borsod megyében működő helyi rádióban szerdától sugározzák a kanadaiak hirdetését, és nemsokára óriásplakátokon is megjelenhetnek az üzenetek. A lap kereste Kanada magyarországi nagykövetségének sajtóreferensét, de lapzártáig nem érte el.

A Magyar Nemzet emlékeztet: Kanadában az új bevándorlási törvény alapján Magyarországot a biztonságos demokráciaként elismert államok közé sorolták, és az ilyen államokból érkezők menekültkérelmét szinte kivétel nélkül elutasítják. Korábban sokan kihasználták a jóléti és egészségügyi juttatásokat Kanadában arra az időre, amíg a kérelmüket elbírálták. 2011-ben a legtöbb menekültstátuszt kérő ember Magyarországról érkezett Kanadába.

Kriza Ákos a Miskolc Televíziónak azt mondta: kedden kapott levelet a Kanadai Nagykövetségtől melyben tájékoztatták, hogy Kanada menedékügyi rendszere megváltozott, illetve szerdától nagyszabású médiakampányt indítanak, melyben bemutatják a változásokat. „Az, hogy csak Miskolcon akarnak egy ilyen jellegű kampányt indítani, az rendkívül felháborít és fenyegetésként élem meg. Miskolc polgármestereként határozottan kijelentem azt, hogy Miskolcra nem fogják a kanadai menekülteket hazaküldeni” – fogalmazott.

HVG.HU \ ITTHON

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: