Manipulált a TV2

Évekkel korábbi felvételeket mutatott be a hétfő esti Tényekben a hírműsorainak hitelességére oly érzékeny TV2, amikor a budapesti és szegedi diákmegmozdulásokról tudósított – értesült a Magyar Nemzet.

Felháborodott diákok azzal keresték fel a Magyar Nemzet szerkesztőségét, hogy a csatorna esti híradójának hallgatói tüntetésekről szóló riportjában az egyik vágóképen saját magukat ismerték fel, miközben ott sem voltak egyik fórumon vagy demonstráción sem. – A felvétel, amin felfedeztem magam, nagyjából négy évvel ezelőtt készült, méghozzá a Budapesti Corvinus Egyetemen, ahol sem most, sem a videó forgatásának időpontjában nem volt semmiféle demonstráció. A hétfőn bemutatott vágóképen mégis ott virít a „Hallgatói tüntetések” felirat, ezáltal úgy tűnik, mintha engem is összefüggésbe hoznának a tüntetőkkel – fogalmazott a lap egyik forrása, hozzátéve: a tévéképernyőn a szerkesztők semmilyen módon nem jelezték, hogy az említett képek illusztrációk lennének.

2012-12-11_1027

A meglepett fiatalember telefonon kérdőre vonta a szerkesztőséget a félreérthető riport miatt, de eddig még nem kapott választ arra, hogyan kerülhetett az arca a tüntetők közé. A Tényeket a Magyar Nemzet hétfőn nem tudta elérni.

A TV2 Tények hétfő esti adása:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: