Vadai Ágnes (DK) – ATV: megsemmisítő határozat híján eljárás indulhat ellenünk

Továbbra is a 2001-es Gripen-beszerzést vizsgáló jelentés, illetve a szerződés dokumentációjának nyilvánosságra hozatalát sürgeti a DK-s Vadai Ágnes, aki annak idején a jelentést készítő szakértői csoportot vezette. Bár az állítólag eltűnt jelentés most mégis megkerült, a kormány továbbra sem hajlandó feloldani az anyag titkosítását, amiről korábban nemzetbiztonsági érdekekre hivatkozva hoztak döntést.
Márpedig Vadai szerint a haditechnikai információk kivételével a jelentésben szereplő adatokat nyilvánossá kellene tenni, hiszen a rendszerváltás óta a legnagyobb hadászati beszerzésről van szó, ezért fontos, hogy mindenki tisztában legyen a beszerzés pontos körülményeivel.

A DK-s képviselő azt is elmondta, pártja színjátéknak tartja a köztársasági elnök döntését, Áder János ugyanis nem kimondottan az előzetes regisztráció, hanem bizonyos részletszabályok miatt küldte vissza normakontrollra az Alkotmánybíróságnak a választójogi törvény módosításait. Vadai szerint a regisztráció sérti a választójog egyenlőségének alapelveit, márpedig ez része a nyugat-európai kultúrának, vagyis itt már nem csupán Magyarország belügyeiről van szó. Ezért ha az Alkotmánybíróság nem hoz megsemmisítő határozatot, akkor Vadai szerint Nyugat-Európa vezető politikusai – akik számára a köztestületek ex-fideszes vezetőivel ellentétben nem a pártkötődés, hanem az európaiság és a demokrácia szerepel az első helyen – meg fogják indítani az eljárást Magyarországgal szemben.

atv.hu / J. I.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: