Újabb képviselő hagyta ott a Jobbik-frakciót

Kilép a Jobbik frakciójából Bödecs Barna. A képviselő mandátumát is visszaadta, ami azt jelenti, hogy a párt vezetésének helyettesítőről kell gondoskodnia.

Az Országgyűlés honlapján az olvasható, hogy Bödecs Barna december 4-ig a Jobbik frakciójának tagja, december 5-étől független képviselő. A politikus ugyanakkor mandátumát is visszaadta. Bödecs közleményében azt írta: a nehéz döntésekre személyes indokok vezették, amelyeket nem kíván részletesebben megindokolni. „A mandátumom betöltéséről a Jobbik Országos Elnökségének kell döntést hoznia, melyhez ezúton is kívánok sok bölcsességet” – olvasható Bödecs közleményében.

Tudatja továbbá, hogy a Jobbikot és parlamenti frakcióját szakmai munkájával a továbbiakban is támogatni fogja, mivel meggyőződése, hogy Magyarországnak egy valóban nemzeti kormányra és radikális változásra van szüksége.

Bödecs a negyedik

A parlament 2010-es megalakulása óta Bödecs Barna a negyedik képviselő, aki elhagyta a Jobbik frakcióját: Pősze Lajost 2010-ben hívta vissza a frakcióvezető-helyettesi posztról a párt parlamenti képviselőcsoportja, mivel elfogadhatatlannak tartották, hogy a politikus a Magyar Gárdával összefüggésben a Magyar Nemzetnek nyilatkozott. Pősze akkor azt mondta: nem szerencsés az, hogy a párt nevével összefüggésben a legtöbben a gárdára vagy Budaházy Györgyre asszociálnak, és ezt az álláspontot rajta kívül több frakciótag is támogatja.

Endrésik Zsoltot 2012 áprilisában zárták ki a frakcióból. Egyesek szerint a konfliktust az okozta, hogy Endrésik, a párt megyei elnöke kiszorította Borsodból Szegedi Csanádot, aki ennek ellenére szerette volna, ha befolyása megmaradna a Jobbik legerősebb megyéjében. Szegediről Endrésikék derítették ki zsidó származását, amelyet az EP-képviselő uniós pénzek felhasználásával akart eltussolni. Az erről szóló hangfelvétel kiszivárgásakor a párt alelnöke kilépett a pártból, amely arra kérte brüsszeli képviselőjét, hogy mondjon le EP-mandátumáról. Szegedi ez utóbbinak nem tett eleget.

Felpuhult a Jobbik?

Lenhardt Balázs pedig 2012 novemberében lépett ki a képviselőcsoportból, mivel szerinte a Jobbik „felpuhult”, és kevesellte például az utcai demonstrációk számát. A radikálisok ezek után a pártból is kizárták. Bödecs Barna kilépésével 43 fősre csökken a Jobbik-frakció politikusainak száma.


Forrás: MTI, MNO
2012. december 04., kedd

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: