Gyurcsányék betiltanák a Jobbikot

Jobbik: DK javaslata az ötvenes éveket idéző hungarofób indítvány

A Demokratikus Koalíció elkészítette a Jobbik betiltását szorgalmazó indítványát, amelyet kedden el is küldött a Fidesz, a KDNP, az MSZP és az LMP frakcióvezetőjének. A DK a pártok támogatását kéri az ügyben. A Jobbik is kiadott egy közleményt, amely szerint Gyurcsány Ferencnek “és bandájának” távoznia kell a magyar közéletből.
A Demokratikus Koalíció elkészítette a Jobbik betiltását szorgalmazó indítványát, amelyet a DK kedden el is küldött a Fidesz, a KDNP, az MSZP és az LMP frakcióvezetőjének. A DK a pártok támogatását kéri az ügyben. A Jobbik is kiadott egy közleményt, amely szerint Gyurcsány Ferencnek “és bandájának” távoznia kell a magyar közéletből.
02-kovesdi_andrea
Gyurcsányék betiltanák a Jobbikot / Fotó: Kövesdi Andrea
Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke kedden azt mondta: jogi érvelésükben azt állítják, hogy a Jobbik működése megalakulása óta “folyamatosan és erősödő mértékben törvénysértő”. A DK szerint a Jobbik parlamenti javaslataiban és felszólalásaiban központi szerepet kap a cigányság elleni indulatkeltés, megítélésük szerint ez kimeríti a közösség elleni izgatás bűntettét. A DK szerint a Jobbik a tartózkodási hely szabad megválasztásához fűződő alapjogot is korlátozná azzal, hogy több ízben a cigányság “lakóhely szerinti elkülönítését” javasolta.
Molnárék szerint a Jobbik parlamenti tevékenységében “kódolt formában, de hangsúlyos szerepet kap” a zsidóság elleni hangulatkeltés. Az elelnök szerint törvénysértő a Jobbik parlamenten kívüli működése is. A poltikus ezt a Magyar Gárda létrehozásával, majd az újabb szervezetek alakulásával támasztotta alá.
DK: A Jobbik működése sérti a 1947-es párizsi békeszerződést
A DK szerint a Jobbik működése ellentétes az 1947-es párizsi békeszerződéssel, amely tiltja, hogy fasiszta jellegű, illetve revizionista szervezetek működjenek Magyarországon. Mindebből kiindulva a Gyurcsány Ferenc vezette párt azt indítványozza, hogy a legfőbb ügyész törvényességi ellenőrzési jogkörében eljárva forduljon keresettel a bírósághoz, és kérje a Jobbik megszüntetését. Molnár hangsúlyozta, hogy a beadványt még nem küldték el az ügyészségnek. Ehelyett a Fidesz, a KDNP, az MSZP és az LMP frakciójához fordultak támogatásért, mondván, hogy a közös fellépés nagyobb nyomatékot adhat kezdeményezésüknek.
Jobbik: Gyurcsány Ferenc és bandája oszlatásaiból pedig egy életre elege lett a magyar nemzetnek
Nem késett sokat a Jobbik válasza sem. Az ellenzéki párt kedden kiadott egy közleményt. “A DK javaslata a Jobbik elszigeteléséről és betiltásáról, az Alaptörvény hatályon kívül helyezéséről, a Nemzeti Alaptanterv módosításáról az ötvenes éveket idéző hungarofób indítvány – szól a Jobbik közleménye. – A Jobbik inkább azt javasolja nekik, hogy gyűlölködés helyett tanulmányozzák Izrael és az USA törvényhozásának szabályozásait a kettős állampolgárságú képviselőkre vonatkozóan. Gyurcsány Ferenc és bandája oszlatásaiból pedig egy életre elege lett a magyar nemzetnek, így éppen ő az, akinek távoznia kellene a közéletből kommunista múltja és véreskezű kormányzása miatt, ám a magyarellenes nagykoalícióban a Fidesz is a magukfajtákat védi”.
– 2012. december 4., kedd
Kapcsolódó anyagok:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: