Fidesz: sohasem állt a családok oldalán az MSZP

Selmeczi Gabriella az Országgyűlés napirend előtti felszólalásában visszautasította a szocialisták azon állítását, amely szerint a kormány egészségügyi járulékot akar fizettetni a nyugdíjasokkal. A Fidesz frakcióvezetője Tukacs István közleményére reagált.

“A szocialisták állítása hazugság” – jelentette ki Selmeczi, hozzátéve: a nyugdíjak megadóztatásáról még a szocialisták döntöttek tizenöt évvel ezelőtt – ez 2013-ban hatályosult volna -, az Orbán-kormány azonban törölte az erre vonatkozó részt a törvényből.

Az emberek megtapasztalhatták, hogy milyen a szociálpolitikájuk, hiszen annak hatását közvetlenül érezhették a bőrükön. Lecsökkentették a gyes és gyed idejét, a táppénz összegét. Megismerhették gazdaságpolitikájukat is, melyben helyet kapott a nyugdíjak reálértékének 6 százalékos csökkentése, egyhavi nyugdíj, illetve egyhavi bér elvétele is. A Fidesz kormány a gazdasági válság terheit megosztotta a lakosság, a bankok és a multinacionális tőke között, ami továbbra is nagyon fáj a szocialistáknak, akik sohasem a családok oldalán álltak. Az emberek 2010-ben megmutatták, mit gondolnak a Gyurcsány-Bajnai korszakról – fogalmaz közleményében Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője.

 

Soltész Miklós megismételte, hogy 1997-ben a szocialisták és szabad demokraták döntöttek úgy, hogy megadóztatnák a nyugdíjat. Ennek ellenére a második Orbán-kormány megalakulásától csak azt hangoztatják, hogy a kabinet meg fogja adóztatni a nyugdíjakat – fogalmazott az államtitkár.

 

– 2012. november 26

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: