Az Emmi sajnálattal értesült Gulyás Gábor lemondásáról

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága “sajnálattal értesült” Gulyás Gábor lemondásáról, a főigazgatónak a Műcsarnok élén 2011 óta végzett munkáját a tárca nagyra értékeli – áll az MTI-hez hétfőn délután eljuttatott sajtóközleményben.

Gulyás Gábor szóban tájékoztatta az államtitkárságot elhatározásáról, amely szerint az év végével távozni kíván a Műcsarnok éléről, mert nem ért egyet azzal, hogy januártól megváltozik az intézmény működési rendje.

A kormány múlt heti határozata szerint a Műcsarnok épületének tulajdonjoga január 1-jétől a Magyar Művészeti Akadémiához (MMA) kerül, a kiállítóhelyet üzemeltető Műcsarnok Nonprofit Kft. feladatellátásának művészeti és tartalmi kérdéseiben pedig egyetértési joga lesz az MMA elnökének.

“A kiállítóhely és az azt működtető nonprofit kft. tulajdonosi jogait a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. gyakorolja, így a Műcsarnok vezetőjének személyéről az MNV jogosult dönteni” – áll az államtitkárság közleményében.

A tárca felidézi, hogy a Műcsarnok az elmúlt két évben csaknem másfélszeresére növelte jegyárbevételét, az idei Mi a magyar? Kortárs válaszok című tárlata pedig az elmúlt húsz év leglátogatottabb kortárs képzőművészeti kiállítása volt.

“Gulyás Gábor Mélycsarnok néven új kiállítóteret hozott létre, Flash Art címmel a piacon is sikeres képzőművészeti folyóiratot indított. Jelentős magyar művészek, Kelemen Károly, Bukta Imre kiállításai mellett fontos külföldi alkotók, a kínai Aj Vej-vej, a svájci Fischil és Weiss, a francia Venet is megjelenhettek a Műcsarnokban és az Ernst Múzeumban” – emelte ki az államtitkárság.

“Biztosak vagyunk abban, hogy a Műcsarnok új tulajdonoshoz kerülése miatt kialakult bizonytalanság hamarosan megszűnik, és a Magyar Művészeti Akadémia kezelésében is a korábbi évekhez hasonlóan sikeres, a magyar nemzeti művészeti értékeket progresszíven bemutató kiállítóhely működhet a Hősök terén” – közölte az Emmi.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: