… nyugi, a Fideszt gyerekjáték lesz legyőzni …

Szurkolók

Itt vannak köztünk, szívük, mint mindenkinek, bal oldalon dobog. Lehet, hogy az övék kicsit erősebben, hiszen egyre izgalmasabb a meccs, nagy a tét.

Most éppen azért szorít a bal pitvar, mert az LMP kimondta, jobb függetlenként szembenézni a politikai viharokkal, mint Bajnai öléből szemlélni a világot. Kap is hideget–meleget az ökopárt, immáron ők az árulók, saját sorsuk sírásói, ők azok, akik megbontják a baloldal csaknem megbonthatatlan egységét, még jó, hogy demokratikus elkötelezettségüket nem vonták kétségbe a mindig, mindent jól és pontosan megmondók. Még szerencse, hogy azért akad a párt környékén, aki jól előre, pontosan látja a jövőt. Róna Péter közgazdász azzal biztatja övéit, hogy nyugi, a Fideszt gyerekjáték lesz legyőzni, az könnyebb dolog, mint egy közepesen fejlett óvodásnak áthúzni egy csattogó fülű fanyulat a homokozón.

Izgulnak tehát, és szurkolnak. Például az EU-nak, fegyelmezze csak tovább Magyarországot, de szorítanak az IMF-nek is, követeljen még több megszorítást a hitelért cserébe. Példájuk Kovács Péter, a Norvégiába szakadt magyar focista, aki a magyar-norvég előtt arról beszélt: szíve minden dobbanásával a norvégokért szorít. Valamikor az ötvenes években egy magyar-szovjet mérkőzésen néhány remekbeszabott pártapparatcsik Hajrá Szovjetunió! kiáltással vétette magát észre a Népstadionban. Igaz, nem sokáig. A nép ösztönösen pofozta ki őket az aktuális szektorukból…

Forró Péter, Magyar Hírlap

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: