Felszólították Bajnaiékat: azonnal álljanak le

Hagyjon fel a “Bajnai-Gyurcsány szövetség” a békemenet szapulásával és számoljon el a múlttal – erre szólított fel a Civil Összefogás Fórum. Továbbá jelezték azt is, tovább folytatják kampányukat, amelyben a Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc vezette kormányok negatív döntéseire figyelmeztetik a polgárokat.

Szigetvári Viktor, a Haza és Haladás Egyesület alelnöke vasárnapi közleményében írt arról, hogy szerinte a kormánypártok állnak a CÖF akciója mögött, amely – mint fogalmazott – egy nagyszabású lejárató kampány Bajnai Gordon volt miniszterelnök ellen, és amelyet közpénzből finanszíroznak. A békemenetet szervező Civil Összefogás Fórum erre reagálva hétfőn azt közölte az MTI-vel: visszautasítják a „Bajnai–Gyurcsány szövetség újabb hazugságait”, és ahogy eddig, úgy a jövőben is eleget tesznek a civil szervezetekre vonatkozó törvényi kötelezettségeknek.

 

Szembe kell nézni a múlttal és abbahagyni a támadásokat

A CÖF – írták – elfogadhatatlannak tartja, hogy épp azok akarják elszámoltatni, akik mind a mai napig nem számoltak el a magyar emberek felé és nem néztek szembe „szégyenletes” politikai múltjukkal. Ezért „a civil társadalom képviselőjeként” arra szólítják fel a „Gyurcsány–Bajnai szövetséget”, hogy számoljon el múltbeli tetteivel és hagyjon fel a sok százezer civil alkotta békemenet támadásával. A CÖF közleményében azt is hangsúlyozza: kampányukat minden eddiginél időszerűbbnek érzik és folytatják annak érdekében, hogy Magyarország ne lehessen többé következmények nélküli ország.

 

Kampány a a figyelemfelhívásért

Csizmadia László, a CÖF szóvivője november 8-án közölte, hogy emlékeztető kampányt indítanak a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány és a hozzá csatlakozó civil szervezetek, amely a Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon vezette korábbi kormányok negatív döntéseire kívánják felhívni az emberek figyelmét.

Besöpörni az LMP-t

Bajnai Gordon az Egymillióan a magyar sajtószabadságért (Milla) október 23-i tüntetésén jelentette be az Együtt 2014 választói mozgalom megalakítását, amely alakulat az ökopárt országgyűlési képviselője, Schiffer András szerint teljesen álbaloldali. A politikus akkor még esélyt látott arra, hogy az LMP-t besöpörjék az újonnan alakult kezdeményezés szőnyege alá, mára azonban kiderült: ez nem így lett .

Bajnaiék október 23-i zászlóbontása megakasztotta az MSZP erősödését, míg az LMP mostani döntése megakaszthatja az Együtt 2014 lendületét – hangsúlyozta Kiszelly Zoltán politológus a történtek után az mno.hu-nak. Az ellentmondásos közvélemény-kutatások után azt gondolhatták az Együtt 2014 vezetői, hogy az LMP csatlakozásával megmaradhat a lendület, és a Medián felmérése egy önbeteljesítő jóslattá vált volna – hívta föl a figyelmet.

Kiszelly szerint nagy kérdés, hogy a politikai közbeszéd visszatér-e ezután arra, hogy az ellenzék megosztott, és nincs esélyük a Fidesz-kormány leváltására. Schiffer András vasárnap este azt nyilatkozta: ökopolitikai globalizációkritikus pártnak tartja a Lehet Más a Politikát, és biztosan nem szeretne egy jobbközép beállítottságú LMP-t.

NT
MTI,MNO
2012. november 19., hétfő

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: