Napi abszurd

MSZP: 2014-ben létre kell hozni a negyedik magyar köztársaságot

Az MSZP szerint 2014-ben a negyedik magyar köztársaságot kell létrehozni, mivel Orbán Viktor miniszterelnök miatt a harmadik köztársaságnak vége van.

Horváth Csaba, az MSZP alelnöke csütörtökön Budapesten tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, pénteken lesz 94 éve annak, hogy az első köztársaságot kikiáltották, és azóta három olyan személy volt a történelemben, aki a demokrácia ellensége volt: Horthy Miklós, Tisza István és „legújabban” Orbán Viktor. Ők olyan politikát folytattak, amely a kirekesztésre, visszafordulásra, demokrácia intézményeinek felszámolására, a sajtószabadság korlátozására, a bírói döntés befolyásolására törekedett – mondta.

Az ellenzéki politikus szerint elfogadhatatlan, hogy a demokráciának ismét vége van, emiatt pénteken az Egyetem téren több szervezet is demonstrálni, illetve emlékezni fog.

Horváth Csaba azt mondta, 2014-ben széles társadalmi szövetségben hozzák majd létre a negyedik köztársaságot. Az MTI azon kérdésére, hogy ez az Együtt 2014-gyel történő együttműködést jelenti-e, az alelnök azt mondta, mindazon demokratikus pártok és szervezetek szövetségére gondol, akik hisznek a szabadság eszméjében.

Steiner Pál képviselő a megmozdulással kapcsolatban azt mondta, az eseményen felszólal Kónya Péter, az Együtt 2014 egyik alapítója. Szerinte bár Orbán Viktor az Eötvös Loránd Tudományegyetemen tanult jogot, elfelejtette, mi a jogállam.

168oraonline.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: