Méltatlan, hogy az MSZP felhasználja Kossuthot

Kossuth Eszter szerint méltatlan, hogy az MSZP kisajátítsa Kossuth Lajos nevét. A kormányzó leszármazottja a Hír TV Rájátszás című műsorában közölte, a címer párthovatartozástól függetlenül mindenkié, így bárki viselheti.

Kossuth Lajos munkásságának célja a nemzeti összetartozás megteremtése volt, ezért méltatlan, hogy az MSZP kisajátítsa a nevét – mondta el a Hír Televízió Rájátszás című műsorában a volt kormányzó leszármazottja. Kossuth Eszter arról beszélt, hogy a címer párthovatartozástól függetlenül mindenkié, így bárki viselheti.

Rájátszás – video

Kossuth Eszter szerint amikor már pártpolitikai céllal jelenik meg, az ember úgy érzi a történelmi család leszármazottjaként, hogy felhasználják az elődjét, és ez nem megengedett. Mint emlékeztetett, volt már máskor ilyenre példa, amikor 2001-ben az SZDSZ próbálta felhasználni hasonlóképpen a Kossuth nevet.

Mint ismert, Mesterházy Attila október 23-án arra szólította fel híveit, viseljék a Kossuth-címert az Orbán-kormány leváltásának napjáig. Az eset után Kossuth László médiajogász a Magyar Nemzethez eljuttatott közleményében családja nevében azt írta: felháborodva olvasta Mesterházy felhívását, amellyel ismét megpróbálják „Kossuth Lajos nevét kisajátítani, és az 1849-es Habsburg-trónfosztás jelképét saját érdekeik jelképévé nyilvánítani”.

KK
Forrás: Hír TV
2012. november 02., péntek

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: