„Senki se legyen a Gyurcsányék utódja!”

Méltóságteljes és nyugodt ünnepre készül Kövér László házelnök, aki az Echo Televíziónak adott exkluzív interjújában kijelentette: az 1956-os forradalom 50. évfordulóját Gyurcsány és pribékjei meggyalázták.

Az Országgyűlés elnöke az október 23-a alkalmából adott interjúban felhívta rá a figyelmet, hogy a legfontosabb dolgot, amit a magyarság az európai színtéren fel tud mutatni, és amiért a legnagyobb megbecsülés övezi Magyarországot, vagyis az 1956. évi helytállást az 50. évfordulón gyakorlatilag mocsokba fullasztották.

Október 23-án délután a Jobbik a fővárosi Deák téren tart nagygyűlést, az Egymillióan a magyar sajtószabadságért (Milla) nevű szervezet pedig Bajnai Gordon volt miniszterelnökkel a Szabad Sajtó útján rendez tüntetést. Többen azt mondják: nem garantálható, hogy nem lesznek atrocitások és összecsapások az utcán.

Kövér László azt kéri mindenkitől, hogy ne legyen a Gyurcsányék utódja. A politikus szerint sohasem szabad elfelejteni, mi történt 2006. október 23-án.

„Ami akkor történt, az még egyszer sohase fordulhasson elő” – tette hozzá az Országgyűlés elnöke.

Az 1956-os forradalom kitörésének ötvenedik évfordulóján, 2006. október 23-án Budapesten be nem jelentett tüntetések kezdődtek, amelyek a délutáni óráktól összecsapásokba torkollottak a rendőrség és a kormányellenes tüntetők között.

Az aránytalan mértékben, részben szükségtelenül és törvénysértően alkalmazott erőszak, a több esetben megvert vagy letartóztatott jelenlevők, illetve a fogvatartás során elkövetett további bántalmazások jogi, erkölcsi és politikai vitát robbantottak ki.

A Kövér Lászlóval készült teljes interjú október 22-én 19.55-kor tekinthető meg az Echo Televízióban

 

 

Echo Tv

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: