A bukott miniszterelnök újfent lenácizta lapunkat – írja a Magyar Hírlap

 

Gyurcsány Ferenc erősen bírálta a szocialista Molnár Zsolt lapunknak adott nyilatkozatát, amely szerint ha a köztársaság érdeke úgy kívánná, nagykoalícióra lépnének a Fidesszel. A bukott kormányfő felvetette, az MSZP mutyipárt, s nem mellesleg újnáci hangütésű napilapnak titulálta a Magyar Hírlapot.

Ide kattintva olvashatja a teljes cikket

 

 

Ismét lapunkat nácizta Gyurcsány Bővebben a mai Magyar Hírlapban

 

Az exkormányfőnek az fáj, hogy Molnár Zsolt nem zárta ki a nagykoalíciót

 

 

 

2009-ben ezrek tüntettek lapunk mellett a Parlament előtt

„Az MSZP egyik vezetője arról beszélt a nem egyszer újnáci hangütésű napilapnak(!), hogy ha a köztársaság érdeke megkívánja, akkor nagykoalícióra lépnének a Fidesszel. Hogyan? És mi lenne az elvi alapja ennek a nagykoalíciónak? Eddig azt hittem, hogy az MSZP és a Fidesz gyökeresen mást gondol az alkotmányosságról, az emberi méltóságról, a piac és az állam gazdasági szerepéről, radikálisan eltérnek társadalompolitikai elképzeléseik, szemben állnak a magyar külpolitika egy sor meghatározó kérdésében” – írja a Facebook közösségi oldalon Gyurcsány Ferenc bukott kormányfő, utalva a Molnár Zsolttal, az MSZP fővárosi elnökével lapunk hétfői számában megjelent interjúra. Ebben Molnár úgy fogalmazott, ha a köztársaság érdeke ezt kívánja, akkor nem szabad a nagykoalíció lehetőségét sem kizárni. „Abból az irányból közelíteném meg ezt a kérdést, esetleg lehet olyan nemzetközi, illetve európai gazdasági-politikai helyzet, amely nagyon széles társadalmi összefogást, konszenzust kíván” – mondta a szocialista politikus. Gyurcsány azonban vitatja a nagykoalíció „elvi alapjának” létét. „Ha csak nem a hatalom. Ennyire fontos lenne az MSZP-nek? Hatalomba, de bármi áron? Mutyizni nem csak pénzzel lehet. Lehet elvekkel is. Úton a totális mutyipárt felé? Szép perspektíva. Ennyit az elvi ellenzéki szerepről, a váltópárti ambíciókról. Harminc ezüstért mindenüket odaadnák?” – írja.

Érdemes közbevetni, a Fidesz részéről Gulyás Gergely országgyűlési képviselő – lapunknak azt nyilatkozta – teljes mértékben kizárta az MSZP-vel való szövetség lehetőségét.

Gyurcsány Ferenc egyébként nem először újnácizza a Magyar Hírlapot. Emlékezetes lépése volt lapunkkal szemben, amikor 2009 februárjában – még miniszterelnökként – felszólította az állami intézményeket és az állami tulajdonú cégeket, hogy szüntessék meg a Magyar Hírlap előfizetését, és utasította az érintett állami vállalatokat, hogy szüntessék be a fizetett hirdetések és a reklámok megjelentetését a lapban. Az akkori kormányfő indoklásként Bayer Zsolt egyik publicisztikáját hozta fel. A példátlan lépés kapcsán politikusok, művészek és közéleti személyiségek emelték fel a hangjukat, a fővárosi Kossuth téren pedig ezrek tüntettek a sajtószabadság, illetve a Magyar Hírlap mellett.


 

Továbbított panasz

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) megkapta, és észrevételekkel továbbította a Legfőbb Ügyészséghez Gyurcsány Ferenc panaszát a Sukoró-ügyben ellene folyó nyomozás megszüntetéséről szóló határozat kapcsán – tudtuk meg Fazekas Gézától, a KNYF szóvivőjétől. Megírtuk, a volt kormányfő azt kifogásolja, hogy nem bűncselekmény, csupán bizonyítottság hiányában szüntették meg ellene az eljárást. A Legfőbb Ügyészség részéről Széplaki Nagy Gábor szóvivő úgy nyilatkozott lapunknak, hogy a vádhatóságnak harminc napja van elbírálni a beadványt. A Sukoró-ügynek egyébként öt vádlottja van, s az eljárás az ősszel bírósági szakba léphet. (KD)

MH

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: