Időzített bombák a denveri ámokfutó lakásán

TT
Forrás: MTI
2012. július 20.
A denveri ámokfutó, James Holmes lakása teljesen alá van aknázva – közölte pénteken az érintett Aurora kerület rendőrsége.

Egy egész sor bonyolult szerkezetről van szó – hangsúlyozta Daniel Oates, Aurora rendőrkapitánya a helyszínről nyilatkozva, ahol a szakemberek jelenleg azon dolgoznak, hogy megközelíthessék a lakást.

 

Egységre szólította fel, valamint imára és emlékezésre hívta Amerikát a coloradói „őrült” merénylet nyomán Barack Obama amerikai elnök és felfüggesztette floridai kampánykörútját. A hozzátartozókkal való együttérzés kifejezésében „az elnökhöz, a first ladyhez és egész Amerikához” közleményben csatlakozott Mitt Romney, a republikánusok elnökjelölti posztjának várományosa. A Fehér Házért vetekedő két politikus kampánystábja pénteken visszavonta a Colorado államban sugárzott negatív kampányhirdetéseket.

 

„A lakás alá van aknázva. Egyelőre azt próbáljuk megállapítani, hogyan hatástalaníthatnánk (az ott lévő) gyúlékony vagy robbanó anyagokat. Előfordulhat, hogy órákig vagy napokig is itt leszünk. Amit láttunk, az igen nyugtalanító” – mondta a kapitány. A város északi részében lévő lakóparkot és körzetét kiürítették, a környék forgalmát leállították.

A BBC beszámolója szerint az FBI ügynökei és a rendőrök egy tűzoltóautó létrájának segítségével próbálják kívülről megközelíteni a lakást és egy pózna végére szerelt kamerával kikémlelni, mi várhat rájuk odabenn.

Fotó: Reuters

 

A 24 éves James Holmes péntekre virradóra 12 embert ölt meg a Colorado állambeli Denver egyik multiplex mozijában, az új Batman-film éjfélkor kezdődött premierjén, és mintegy ötven nézőt megsebesített.

Sérelemből ölhetett

A kriminálpszichológus elmondása szerint valamilyen korábbi sérelméért próbálhatott elégtételt venni a mészáros. Végh József hozzátette, hogy valószínűleg azért nem választotta az öngyilkosságot, mert további politikai vagy ideológiai nézeteket akar megosztani. A szakember paranoid-skizoid személyiséget valószínűsít az elkövetőnél. Végh „elrontott kommunikációnak” minősítette a rémtettet, melyre nem lehet felkészülni – tette hozzá. A férfi célja a minél nagyobb figyelemfelkeltés volt, erre utal az is, hogy válogatás nélkül lőtt.

Párizsban lemondták az új Batman-film premierjét

Párizsban pénteken lemondták A sötét lovag: Felemelkedés című, új Batman-film franciaországi bemutatóját, tekintettel a denveri mészárlásra. A munkások már eltakarították azokat a korlátokat, amelyeket előzőleg a Champs-Élysées sugárút egyik filmszínháza előtt állítottak fel az előkészületek jegyében. A TF1 francia televíziós csatorna levette műsoráról a film egyik sztárjával, Marion Cotillarddal korábban készített interjút, amelyet az esti hírműsorban adtak volna le.

2011-ben nemcsak Norvégia, de az egész világ megismerhette Anders Behring Breivik nevét. A 33 éves tömeggyilkos tavaly júliusban Oslóban és a norvég főváros közvetlen közelében fekvő Utøya szigetén összesen 77 emberrel végzett. Tettét azzal indokolta, hogy a gyilkosságokkal a multikulturalizmus, illetve a külföldiek bevándorlása ellen akart tiltakozni. Breivik pere több hónapja tart, az ítéletet nagyban befolyásolhatja a vádlott elmeállapotával kapcsolatos végső szakértői vélemény.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: