Köves Slomó válaszlevele Vona Gábornak

A Jobbik elnöke még június végén jelentette be, hogy kész az antiszemitizmusról szóló nyilvános vitában részt venni Köves Slomóval. Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija tegnap küldte el válaszlevelét Vona Gábornak.

 Hozzászólások Hozzászólások 499 MHO – ITT

Ebben egyebek mellett azt írja, tart tőle, hogy erre a „vitára” most nem kerülhet sor. „Ugyanis minden párbeszédhez kellenek közös axiómák. Matematikai diskurzust sem lehet tartani két fél között, ha nem fogadják el mindketten az 1+1=2 elvét. Ez az elv ugyanis nem lehet vita tárgya” – hangsúlyozta Köves Slomó, megemlítve, a Jobbik képviselői által rendszeresen hangoztatott retorikában a zsidó világuralom, a Cion bölcsei, a vérvád, az izraeli zsidók tömeges magyarországi betelepítése, Jézus zsidók általi keresztre feszítése, a zsidók kereszténységellenes propagandája, a zsidók kollektív bűnössége nemritkán megjelenő elemek. „Ezek a számomra ismeretlen fogalmak, ez a számomra értelmezhetetlen eszmevilág kiszolgáltatott helyzetbe hozna egy esetleges beszélgetés alkalmával” – indokolta döntését a rabbi.

Vona korábbi kijelentésére reagálva kiemelte, ha valóban nem a származás számít, kérdés, mit jelentenek az említett lózungok, vagy mit jelent a „kollektív zsidó felelősség” és a „cigánybűnözés”. Köves szerint eszében sincs lebecsülni a Jobbikot támogató százezreket, „sőt, írásaimmal és nyilatkozataimmal mind azon vagyok, hogy meggyőzzem őket: legyenek óvatosak, s ne bízzák jövőjüket gyűlöletkeltő, hamis ígéretekre, szembefordító politikai demagógiára”.

KD

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: