Feljelenti Madonnát Le Pen pártja

Rágalmazás gyanújával feljelenti Madonnát a francia Nemzeti Front (FN), mert az amerikai énekesnő szombat esti párizsi koncertjén az egyik klipben Marine Le Pen, a szélsőjobboldali párt elnöke horogkereszttel a homlokán tűnt fel.

„Nem tudunk mindent elfogadni. Nem tudjuk elfogadni ezt a szégyenletes összehasonlítást” – mondta vasárnap Florian Philippo, az FN alelnöke, aki szerint a feljelentést a napokban teszi meg a párt. Elmondta, hogy Marine Le Pen nem egyszerűen a saját, hanem a tagság és a szimpatizánsok, az „FN több millió szavazójának” a becsületét is meg kívánja védeni. Philippo szerint az ominózus videó „újabb provokáció Madonna világturnéján azért, hogy beszéljenek róla”.

 

 

 

„A turné maga kudarc, nem is volt telt ház a Stade de France-ban” – tette hozzá a szélsőjobboldali politikus. A provokatív megjelenéséről és szövegeiről híres amerikai énekesnő szombat este, a francia nemzeti ünnepen adott koncertet a Párizs közelében található stadionban. A Nobody knows me című szám felvezetéseként volt látható az a színpad hátterében vetített klip, amelyben Madonna arca felváltva keveredik mások mellett XVI. Benedek pápa, Hu Csin-tao (Hu Jintao) kínai elnök és Sarah Palin amerikai politikus portréjával. Néhány pillanatra feltűnt Marine Le Pen arca is, homlokán egy horogkereszttel, amely egy Adolf Hitlerre hasonlító fotómontázsba úszott át.

A párizsi koncerten a nézők hatalmas kiabálással fogadták a francia politikus portréját. A montázs május 31-én, Madonna tel-avivi koncertjén volt először látható. Néhány nappal később Marine Le Pen közölte: „Ha ezt Franciaországban is megcsinálja, mi sem leszünk tétlenek.” Marine Le Pen apjával, Jean-Marie Le Pennel ellentétben tartózkodik az antiszemita és rasszista megnyilvánulásoktól, s ironikusan csak annyit jegyzett meg: „Érthető, hogy kiöregedett énekesnők, akiknek szükségük van arra, hogy beszéljenek róluk, ilyen szélsőségekre ragadtatják magukat.”

 


Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: