Magyarország felkészült a romák tömeges visszatelepülésére

 

Magyarország készül a Kanadába korábban kivándorolt romák tömeges visszatelepülésére, miután az észak-amerikai állam parlamentje elfogadta a menekültügyi rendszert átalakító törvényt – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője.

A miniszter a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében megjelenő napilapnak elmondta: a kivándoroltak nyilvánvalóan „nem holnap” térnek haza, a Kanadában most elfogadott rendszer bevezetéséig várhatóan még sok idő eltelik, „így lesz időnk felkészülni a probléma orvoslására”.

A szaktárca vezetője a szerdán megjelent interjúban azt is hangoztatta: az ember elsősorban a saját sorsáért, saját döntéseiért felelős, ugyanakkor nem kerülhető el azok büntetőjogi felelősségre vonása, akik ezeket az embereket becsapták, aztán magukra hagyták. „Ha nem így teszünk, folyamatosan azzal a helyzettel szembesülhetünk, hogy bizonyos emberek egyéni haszonszerzésük miatt problémákat okoznak, amelyek megoldása az államra marad, ez a gyakorlat nem folytatható tovább” – olvasható a megyei napilapban.

Az MNO beszámolt róla, hogy Kanadában már idén késő ősszel vagy a tél elején érvénybe léphet a szigorított menekültügyi rendszer.

Bővebben>>>

 

Szigorodó kanadai bevándorlás

BL
Magyar Nemzet
2012. június 15., péntek
Már idén késő ősszel vagy a tél elején érvénybe léphet Kanadában a szigorított menekültügyi rendszer, ha a képviselők háza által hétfőn megszavazott törvényjavaslatot a szenátus is elfogadja – mondta el a Magyar Nemzetnek a Külügyminisztérium sajtó főosztályának vezetője.
Keleta Gábor kifejtette, a jelenlegi szabályozásnál jóval szigorúbb rendszer létrehozásáról, az okokról folyamatosan tájékoztatták hazánkat. Hangsúlyozta, a magyar cigányok által tömegesen beterjesztett menekültkérelmek mindkét félnek gondot jelentenek, s a két ország kölcsönösen törekszik a helyzet megoldására. (A nagykövetség adatai szerint tavaly körülbelül 4500, az idei év első három hónapjában pedig nagyjából 700 magyar állampolgár kért menekültstátust Kanadában.)

Hazánk arra törekszik, hogy Kanadában rákerüljön a jövőben elkészülő, biztonságos demokráciákat tartalmazó országok listájára. Ismert, az ezen szereplő államokból érkező személyek menekültkérelmét a kanadai hatóságok csak rendkívüli esetben hagyják jóvá. Keleta Gábor hangsúlyozta, hazánk szövetségese a NATO-nak és tagja az Európai Uniónak. – Lehet, hogy az életszínvonal nem nálunk a legmagasabb, ennek ellenére Magyarország vitathatatlanul demokratikus jogállam – hangsúlyozta.

Mint arról az MNO beszámolt, hazug vádakkal teli dokumentumot adott be a kanadai parlament bevándorlásügyi bizottságnak a közép-európai cigányok befogadására specializálódott torontói Roma Community Center vezetője, Gina Csányi-Robah. A hazánkkal szembeni vádakat az Országos Roma Önkormányzat és az Emberi Erőforrások Minisztériuma is visszautasította.

A teljes cikket a Magyar Nemzet pénteki számában olvashatja.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: