NEKÜNK NE MONDJA MEG SENKI KÍVÜLRŐL!

 

Veres János elfeledett szavai
Lovas István

Most fikció következik. Ismétlem: fikció
Klubrádió, 2012. május 11, hírek, 15 óra: Brüsszelben nyilvánosságra hozták az Európai Bizottság 2012-es gazdasági előrejelzését. Órákkal később Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter – miután délelőtt még a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) is tárgyalásokat folytatott – kijelentette, „Gondolom, hogy Magyarország világosan megfogalmazta szándékait, elgondolásait, céljait: bennünket nem befolyásol az, hogy akár belülről, akár az országhatárokon kívülről valaki mást követel”. Hozzátette: „Nem vagyunk olyan viszonyban egyik nemzetközi szervezettel sem, hogy kívülről bárki megmondhatná vagy megmondaná Magyarországnak, hogy ezt kell csinálni és mi jó diák módjára kötelezőnek éreznénk végrehajtani azt, amit bárki megmond. Ami az IMF-et illeti, mondta, őket az újabb költségvetési intézkedések meghozataláról véleményüket meghallgattuk és köszönjük szépen.”

 

 


A híreket követően Bolgár György Megbeszéljük című műsorában azonnal bejelentkezett Békesi László volt pénzügyminiszter, hogy elmondja, az őrültek házában is van fal, aminek ha nekimennek, a bennlakók egy fájdalmas koppanás árán okosabbakká válnak.
Ugyanott Balázs Péter és Kovács László volt uniós biztosok a szakavatottak pulpitusán állva oktatták ki a kormányt arra, hogy Matolcsy kijelentései öt perc alatt Barroso előtt fekszenek és hogy ártani talán nem szabadna 10 millió magyarnak.
Másnap a Népszabadságban Lengyel László, a Pénzügykutató Rt. vezérigazgatója fogalmazta meg ugyanezt kifejtve, a nyugati világ bohócsipkájának viselésével semmi baj azon kívül, hogy az ilyen csípőből tüzelés a valóság vészes tagadása, a nemzeti érdekek semmibe vétele, ami a magyar nép teljes elnyomorodását vonja maga után.
Irina Ivascsenkó, az IMF budapesti képviselője a Hvg.hu portál érdeklődésére kijelentette, a miniszter szavait nem kívánja kommentálni. A portál viszont brüsszeli forrásból úgy értesült, hogy az elhangzott mondatokat Barroso bizottsági elnök sérelmezte.
A fikciónak vége.
Ezzel szemben a valóság: a fenti kijelentéseket nem Matolcsy György – aki Varga Mihállyal és a kormány többi tagjával a valutaalappal kitartóan tárgyalni kíván, miközben kompromisszumokat hajt végre a washingtoni megbeszélések mihamarabbi megindulása érdekében -, hanem Veres János egykori pénzügyminiszter tette lapunknak Brüsszelben öt évvel ezelőtt azt követően, hogy az Európai Bizottság bemutatta a 2007-es tavaszi gazdasági előrejelzését , mint ahogyan az idézettek olvashatók a Magyar Nemzet 2007. május 8-i számában. A balliberális oldal a kijelentéseket egyetlen szóval nem kifogásolta, mint ahogyan annak az Európai Központi Bank frankfurti székhelyén, Brüsszelben, Washingtonban vagy az IMF budapesti lerakatánál sem volt semmilyen visszhangja.
Ami sokakban erősíti meg azt az érzést, hogy itt nem érdekek, értékek és általánosnak hirdetett normák mentén folyik a harc, hanem azt leplezett, igen mélyről jövő indulatok vezérlik.

(Magyar Nemzet, 2012-05-14)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: