Hollande-nak szabad, Orbánnak nem?

Amit szabad Franciaországnak, azt nem szabad Magyarországnak az Európai Unióban. Kondorosi Ferenc, az egyetemi tanár az Echo Tv Heti mérleg című műsorában kijelentette: a kettős mérce létezik és mindig is létezett.
 

Francois Hollande-dal 17 év után tér vissza a francia baloldal a hatalom élére. Hollande az V. köztársaság hetedik köztársasági elnöke.

„A franciák ezen a május 6-án a változásra szavaztak azzal, hogy engem választottak meg köztársasági elnöknek” – mondta Hollande a választási székhelyének számító Tulle városában. Hozzátette: “Azoknak a választóknak, akik nem nekem adták szavazatukat, azt üzenem, hogy én mindenki elnöke leszek”.

Kondorosi Ferenc szerint tény, hogy Nicolas Sarkozy vereséget szenvedett, de nem látványosan. Az egyetemi tanár felhívta rá a figyelmet, hogy Sarkozy a vert helyzetben is határozott és világos módon szólt a franciákhoz.

Hollande programjáról szólva elmondta, hogy az új francia elnöknek nincs különösebb külpolitikai tapasztalata és diplomáciai gyakorlata. A politikusnak olyan globális kihívásokkal kell majd szembenéznie, mint a migráció, a szegénység, a bűnözés, a pénzhamisítás, a szervkereskedelem. Kondorosi Ferenc úgy gondolja, hogy a nemzeti jelleget erősíteni kell, mert a nemzetállamokat nem lehet leírni Európában.

Mind a két francia elnökjelölt meglehetősen erős politikailag nem korrekt jelzőket használt a kampányban. Hollande még a globalista világrend ellen is kirohanást intézett, Sarkozy pedig a Sarkozy a schengeni övezetből való kilépéssel is fenyegetőzött. Ezzel kapcsolatban Kondorosi Ferenc Magyarországra utalva elmondta, hogy létezik és mindig is létezett a kettős mérce, de a globális intézmények kritikája szükséges.

Az egyetemi tanár szerint a jogi kultúra léte Európában meghatározó, jog nélkül nem lehet élni, a jog áthatja a mindennapi életet. Felhívta rá a figyelemt, hogy Európai Unió nagy apparátusai joggyártó műhelyként működnek.

„Akkor nyugodtak, ha a legapróbb társadalmi kérdést is jogilag szabályozzák, ami felesleges, mert elveszi a szerepét azoknak a jogpótló elemeknek, mint az etikák, a vallások, a különböző kulturális kérdések” – tette hozzá Kondorosi, aki úgy gondolja, hogy joggal nem lehet mindent megoldani.

A szakértő meglátása szerint Magyarország sokkal súlyosabb problémákkal küzd. Példaként hozta fel a Benes-dekrétumok ügyét. Emlékeztetett: sokan áhítottuk és vágytuk az Európai Unió, hogy majd segít az ilyen konfliktusok megoldásában, de szomorúan kell látni, hogy EU-t inkább érdekli a versenyjog, a közbeszerzési jog, mint az emberek közérzetére, önbecsülésére, méltóságára vonatkozó szabályozások.

Ide kattintva megtekintheti a Heti mérleg című műsort

 

Echo Tv

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: