Fordulat – Gyurcsány elismeri: Felvételi nélkül jutott egyetemre

Egy bukás anatómiája

Gyurcsány Ferenc felsőoktatásban töltött idejét nem pusztán a plágiumgyanús tanári szakdolgozat fémjelzi, egyetemi KISZ-titkári pozíciója révén felvételi nélkül került be a pécsi egyetem közgazdasági karára – derül ki a Heti Válasz holnap utcára kerülő számából.

A volt miniszterelnök 2003-ban így nyilatkozott a Mozgó Világ című folyóiratnak: „Úgy terveztem egyébként, hogy közben még más egyetemeket is elvégzek, párhuzamosan akartam járni a műegyetemre, az építészkarra és a közgázra, jelentkeztem is, csak nem engedtek egyszerre két helyre járni, jó Köpeczi Béla miniszter utasította el a kérvényemet. Végül azt engedte meg, hogy negyedéves főiskolai hallgatóként úgy jelentkezzem a közgázra, mintha már diplomás lennék, hogy másoddiplomásnak számítsak, ne kelljen felvételiznem, pedig a diplomát csak júniusban szereztem meg.”

Az egykori miniszterelnök pályáját a szakdolgozatbotrány apropójából áttekintve szembeszökő, hogy Gyurcsány Ferenc mostanság a rendszerváltás körüli karrierjét ismétli meg. Akkoriban a politikus egyre marginálisabb szervezetek egyre radikálisabb szószólójaként igyekezett kompenzálni a levegő elfogyását: KISZ, Demisz, Új Nemzedék volt a sorrend. Ennek mintájára az elmúlt pár évben Gyurcsány Ferenc a szocialista párt főáramától a platformalkotó kisebbségen át az önálló, pár százalékos népszerűségű formáció alapításáig jutott.

További részleteket és Gyurcsány Ferenc 1988-as vallomását normasértő magatartásáról a május 10-én megjelenő Heti Válaszban olvashatja, amely digitalizált formában a Digitalstandon keresztül is megvásárolható.

A. B.
hetivalasz.hu

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: