Rajongói klubot nyitott Demjén Ferenc

Demjén Ferenc-klub indult egy óbudai étteremben csütörtökön: az idén Kossuth-díjjal kitüntetett énekes a tervek szerint négy-öt hetente fog találkozni rajongóival kötetlen beszélgetések keretében, meghívott vendégek mellett.

„Az elmúlt évtizedekben kétszer már volt saját klubom, de a mostani másmilyen lesz. Nem fogok énekelni, egyszerűen azt szeretném, ha kellemes környezetben lehetőség lenne a zenémet szerető embereknek és nekem jobban megismerni egymást” – mondta a 65 éves zenész a csütörtöki első klubest előtt az MTI-nek.

Mint kifejtette, koncertjein manapság is mindig telt ház van, akár kisebb helyeken, akár a Sportarénában lép fel, ugyanakkor ez a közeg csak a zenéről szól, a színpad vagy az öltöző nem alkalmas a találkozásokra, a beszélgetésekre. A Demjén Ferenc-klub beindításának ötlete egy vendéglős barátjától származott, a rendezvények az óbudai Rozmaring Kertvendéglőben lesznek négy-öt hetente csütörtökön vagy pénteken.

A szervezők szeretnék meghívni a klubba például azokat az énekesnőket is, akiknek Demjén szövegeket írt az elmúlt évtizedekben; közéjük tartozik Katona Klári, Kovács Kati vagy Anita. A beszélgetések mellett vetítéseket is terveznek.

„Az egész Demjén-klub kötetlen lesz, megkérdezzük az embereket, ők mit szeretnének ezeken az esteken. Itt lesznek a barátaim, húsz éve hűséges zenésztársaim is, és mindig lesz meglepetésvendég. Régen, a hatvanas-hetvenes években is imádtam azokat a klubokat, ahol más program is volt, nemcsak fellépés” – mesélte Demjén „Rózsi”.
Kossuth- díjas énekes beszámolt arról, hogy a napokban kezdődött tavaszi koncertsorozata, havonta négy-öt vidéki városban, valamint a határon túl is fellép együttesével. Októbertől pedig már a decemberben szokásos budapesti Aréna-koncertre készülnek.

„Sok olyan dalt el akarok énekelni, amely az elmúlt évtizedekben elfelejtődött, ezeket nemcsak a rádiók nem játszották, én magam sem a koncerteken. Több mint négyszáz számom lehet, van miből válogatni, és a mai fiatalokkal is megismertetném e dalokat, nyilván új hangszerelésben” – jegyezte meg Demjén Ferenc.
Elmondta azt is, hogy idén várhatóan nem készül új stúdióalbuma, elképzelhető azonban, hogy a megszülető friss dalai, egy néhányszámos kiadványon megjelennek.

Demjén Ferenc a hatvanas évek közepe óta van a pályán, énekelt és basszusgitározott a Bergendyben, a V’Moto-Rock-ban, szólólemezeket 1977 óta jelentet meg.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: