Vadai Ágnes (DK): “nem lehet legitimálni Ádert”

A DK-s politikus szerint Áder János részt vett az igazságszolgáltatás szétverésében, és nem testesíti meg a nemzet egységét.

Gyurcsány Ferenc szakdolgozatából azért lett ügy, mert a jobboldal ezt a “tracket” találta ki Schmitt Pál plágiumának elfedésére – jelentette ki Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció parlamenti képviselője az m1 Ma reggel című műsorában.

– Mi lesz az alkotmányos bolykottal?
Vadai Ágnes: A héten be is jelenti ha jól emlékszem – az ezzel kapcsolatos információt.
– Nincs is frakcióvezetőjük!
– Egyébként az, hogy pártpolitikust jelöl a Fidesz, azzal miért van gondjuk?
– Vadai Ágnes: …hát azért…
– Szili Katalint úgy emlékszem, hogy Ön is mellszélességgel támogatta. Ugyanúgy, ahogy néhány évvel ezelőtt az egész MSZP.
Vadai Ágnes: …hát én azt gondolom, hogy talán…
– Göncz Árpádot is, ő is pártpolitikus volt….

A volt köztársasági elnökről kiderült, hogy ellopta a kisdoktoriját – állította Vadai. Szerinte nem lehet másképp értelmezni azt, hogy átmásolta a szöveg nagy részét. A lényeg az, hogy a Fidesz jelölte köztársasági elnök csalárd módon jutott kisdoktori címhez, erről hónapokon keresztül a nagy nyilvánosság előtt hazudott, és nem maradt más, mint a lemondás, mert még a jobboldali értelmiség is világossá tette, hogy ez tarthatatlan. Most pedig ezerrel jön az a fajta politikacsinálás, mellyel mártírt csinálnak Schmitt Pálból – érvelt a politikus.

Úgy vélte: Schmitt Pál esetében a kérdés az, ha korábban is tudta, hogy nagy terjedelemben vett át anyagot a doktori dolgozatához, hogyan gondolhatta, hogy elvállalja az államfői posztot.

Áder János lehetséges köztársaságielnök-jelöléséről azt mondta: nem lehet legitimálni egy olyan embert, aki részt vett az igazságszolgáltatás szétverésében. Ez szerinte az Európai Bizottságnál, az Európa Tanácsnál és a Velencei Bizottságnál is kiverte a biztosítékot. Ráadásul – tette hozzá – egy echte pártpolitikus semmilyen formában nem testesíti meg a nemzet egységét.

Álláspontja szerint annak idején Szili Katalin lett volna, jelenleg pedig Iványi Gábor metodista lelkész is alkalmasabb lenne a posztra. Mint mondta: véresen komoly ügy, hogy ki lesz a köztársasági elnök.

Forrás: m1 – Ma reggel | 2012. április 16. hétfő

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: