Széles: Schiffer ismerje be a hazugságot!

Nem fogadja el helyreigazításként Schiffer András helyesbítő nyilatkozatát Széles Gábor, lapunk tulajdonosa, aki fenntartja: helyreigazítást kér az LMP-s politikustól. „Ügyvédemmel jeleztem neki, pontosan mit is kell tartalmaznia ennek. Ha ezt elfogadja, átgondolom a pereskedést, de ha nem, beperlem” – szögezte le. Széles Gábor úgy fogalmazott, örül annak, hogy Schiffer beismerte, nem mondott igazat. Ám azzal, hogy az LMP képviselője a helyesbítéshez hozzáfűzte, nem a pártfőtitkárral, hanem a szovjet miniszterelnökkel találkozott 1988-ban lapunk tulajdonosa, semmi újat nem állított. Viszont tévesen sugallta, hogy Széles Gábor hívta volna meg a Műszertechnikába üzemlátogatásra Rizskovot, hiszen a látogatás csak a protokoll része volt. „Ugyanúgy, ahogy Beatrix holland királynő sem az én meghívásomra érkezett Magyarországra, amikor 1996-ban ellátogatott a Videotonhoz” – mutatott rá.

Ide kattintva olvashatja a teljes cikket

Széles Gábor: „Az LMP-s képviselő kedveli a csúsztatásokat” (Fotó: Hegedüs Róbert)

Széles Gábor: „Az LMP-s képviselő kedveli a csúsztatásokat” (Fotó: Hegedüs Róbert) 

Széles Gábor: Schiffer ismét csúsztatott Bővebben a mai Magyar Hírlapban

„Nem fogadom el helyreigazítás gyanánt az LMP-s politikus nyilatkozatát”

Nem fogadja el helyreigazításként Schiffer András LMP-s politikus múlt heti helyesbítő nyilatkozatát Széles Gábor, lapunk tulajdonosa. Széles Gábor hangsúlyozta, örül annak, hogy Schiffer beismerte, korábban nem mondott igazat, így kiderült: a Lehet Más a Politika képviselőjének csúsztatása sem lehet más, csak hazugság.

 

– Schiffer András múlt csütörtökön beismerte, hogy valótlanságot állított, amikor azt mondta, ön 1987-ben fogadta a szovjet pártfőtitkárt.
– Örülök annak, hogy Schiffer András beismerte, nem mondott igazat. Ezzel azt is nyilvánvalóvá tette, hogy a Lehet Más a Politika képviselőjének csúsztatása sem lehet más, csak hazugság.

– Most azt állítja, hogy ön nem a pártfőtitkárral, hanem Rizskov szovjet miniszterelnökkel találkozott. Ez igaz?
– Schiffer András újabb állításából is látszik, hogy kedveli a csúsztatásokat. Ő ezzel semmi újat nem mondott, ugyanis azt, hogy a szovjet miniszterelnök 1988-ban eljött üzemlátogatásra a Műszertechnikába, többször elmondtam a médiában, a velem készült interjúkötetben is kitértem erre. Sőt ez a látogatás sajtónyilvános esemény volt, az MTI és az újságok is beszámoltak róla. Ám Schiffer azt sugallja, hogy én hívtam meg a szovjet miniszterelnököt, de erről szó sem volt. Mivel 1988-ban Magyarországon tett hivatalos látogatást, őt is – mint számtalan más miniszterelnököt, államelnököt, politikai vezetőt az elmúlt harminc évben – kihozták a magánkézben lévő Műszertechnikához kétórás gyárlátogatásra. Hangsúlyozom, ez egyáltalán nem pártrendezvény, hanem a protokoll része volt. Ugyanúgy, ahogy a holland Beat­rix királynő sem azért látogatott el a Videotonhoz 1996-ban, mert az én meghívásomra érkezett volna Magyarországra, vagy valamiféle baráti kapcsolat lenne köztünk. Ő is kíváncsi volt a magyar ipari termelés egyik vezető cégére. Ugyanez játszódott le 1988-ban Rizskovval is, a Műszertechnikánál.

– Elfogadja Schiffer András nyilatkozatát helyreigazításként, vagy nem?
– Nem fogadom el. Változatlanul fenntartom, hogy helyreigazítást kérek Schiffertől, s az ügyvédemmel jeleztem is már neki, hogy pontosan mit is kell tartalmaznia ennek. Amennyiben ezt elfogadja, akkor átgondolom a pereskedést, de ha nem, akkor beperlem Schiffer Andrást.

Pindroch Tamás

 

Pindroch Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: