Bereményi megírná emlékiratait

 

 

Bereményi megírná emlékirataitEmlékiratainak megírását tervezi Bereményi Géza Kossuth-díjas író, rendező, a Thália Színház ügyvezető igazgatója. Az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, hogy manapság különösen nagy szükség van a színházra, mert a társadalom működését tükrözi.

 

Bereményi Géza azt tervezi, hogy megírja az élete történetét. A Kossuth-díjas író, rendező az InfoRádió Aréna című műsorában kifejtette: egymásra rakódtak az évtizedek, élete egyre több szereplője meghalt, és úgy érzi, nem semmi az, amit megélt.

Szemléltető ábrává kezdenek válni az átélt tapasztalatok – emelte ki Bereményi Géza, aki hozzátette: tanúja volt a korszakok múlásának, ezek tanulságát akarja papírra vetni.

A Thália Színház ügyvezető igazgatója arról is beszélt, hogy különösen nagy szükség van a színházra, mert a társadalom működését tükrözi. A színház mindent felnagyít és közel hoz, így a társadalmi konfliktusokat is – tette hozzá.

Bereményi Géza szerint a nézők a darabokban még mindig vadásszák a politikai áthallásokat, de a klasszikus darabok tartalmaznak is aktuális áthallásokat.

InfoRádió
Kapcsolódó hanganyagok:

  • Bereményi Géza 1. 
  • Bereményi Géza 2. 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: