Ügynökügy: pont a lényegről terelnék el a figyelmet

 

A Fidesz szerint a Nemzeti Emlékezet Bizottsága lesz az az intézmény, amely teljes megoldást hozhat a kommunista múlt igazi bűnöseinek megnevezésében, miközben az LMP javaslata csak félmegoldás, ami éppen a lényegről tereli el a figyelmet – erről Mátrai Márta és Cser-Palkovics András fideszes országgyűlési képviselők beszéltek csütörtöki sajtótájékoztatójukon.

 

Amíg nem sikerül áttörni a hallgatás falát, addig nem lehet előrelépni – mondták el történészek az Antall József Baráti Társaság szerda esti budapesti rendezvényén. Úgy látják, a legfontosabb annak a tisztázása, hogy ki milyen munkát végzett a szolgálatokon belül. Nem az az érdekes, hogy ki milyen listán szerepelt, hanem hogy ki mit csinált.Olvassa el itt az MNO ügynöktémában írt cikkét! 

 

 

 

 

Cser-Palkovics András az LMP-nek az ügyben tett javaslatát félmegoldásnak nevezte, ami pont a lényegről terelné el a figyelmet, és érthetetlennek tartotta, hogy miért nem szándéka az LMP-nek a kommunizmus rendszerének valódi működtetőit is felelősségre vonni. Szerinte ugyanakkor a Nemzeti Emlékezet Bizottsága az az intézmény, amely a kérdést teljes egészében képes kibontani és szakmai alapon, tudományos igénnyel tudja megállapítani azt, ami az elmúlt 22 évben nem történhetett meg, hogy kik az igazi bűnösök ebben a tekintetben.

Mátrai Márta hangsúlyozta: a Fidesz képviselőcsoportja rendkívül fontosnak tartja a múlt feltárását, az igazi bűnösök megnevezését, a következtetések levonását, a kommunisták uralma alatt elkövetett bűnök megismerését, az elkövetők megnevezését és a jogi felelősségre vonást is.

„A barátainkra sem lehetünk tekintettel”

A barátainkra sem lehetünk tekintettel a kommunista múlt részletes feltárása során – mondták el az MNO-nak fideszes képviselők az ügynökügy kapcsán. Úgy látják, szét kell választani a megzsaroltakat és azokat, akik „hazafias kötelességből” dolgoztak a kádári titkosszolgálatokban. Bővebben >>>

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: