Kabaré újratöltve

Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor egyszerre költöznek be egy avasi lakótelepi lakásba, egy alkotmánybíró pedig épp az óvodában próbálja elmagyarázni szakmája szépségeit – hogy mi sül ki ebből, azt megtudhatjuk a Litkai Gergely művészeti vezetésével újraindult Mikroszkóp Színpadon, ahol a klasszikus kabarét szeretnék újraéleszteni.

A Maguk akarták! szerzői között ismert stand-uposok és a Hírcsárda internetes blog munkatársai is megtalálhatók. Az eklektikus, de mégis klasszikus kabaré egy percig sem idézi a Sas József-féle meztelenkedős, “mindenért Orbán Viktor a felelős” hangulatot, de nem is egy század eleji orfeum, inkább görbe tükröt tart, így nevethetünk politikusi baklövéseken és hétköznapi helyzeteken is.

A világ eseményeire és a magyar közélet fordulataira is reagáló műsor különféle műfajoknak ad teret. Van benne elénekelt karriertörténet, megtudhatjuk, mit gondolnak a politikusok, miközben az éppen beszédet tartó pártvezér mögött állnak, színpadra kerülnek egy fodrászszalon mindennapjai, de láthatunk fiktív hajnali tévéműsort és alternatív Maradj talpon!-t is. A műsor konferansziéi a Showder Klubból és a Dumaszínházból ismert humoristák, az első hónapban még: Aranyosi Péter, Hadházi László és Kovács András Péter. A színészek a Rádiókabaré régi kedvencei: Aradi Tibor, Burszán Vera, Janklovics Péter, Jeges Krisztián, Varga Ferenc József és Vida Péter.

“A Mikroszkóp színpadnak is lépnie kell, befogadó színházként lehetőséget nyújtva arra, hogy segítse a közönség és a kabaré egymásra találását” – nyilatkozta Litkai Gergely. A “hídépítésre” az első saját kabaréjuk biztató irányt mutat, és ha nem lesz is az emberből rögtön a műfaj rajongója, azért itt, egy-két erőltetett poéntól (lásd apa és fia Alkotmányopolyt játszanak) eltekintve, két óra felhőtlen szórakozás garantált.

Maguk akarták! Nem kívánságműsor – Mikroszkóp Színpad
Rendező: Nádas György

Kézdi Beáta

hetivalasz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: