Sarkosan fogalmazva

Nagyon kínos lehet sokak (inkább kevesek) számára, hogy a miniszterelnök március 15-i beszéde a magyarok négyötödének tetszett. Mégpedig egyszerűen azért, mert megfogalmazta a magyar nemzet álláspontját úgy, ahogyan történelmi időkben ez elvárható, bár legyünk őszinték, a magyar miniszterelnökök elég ritkán tettek eleget ennek az elvárásnak, részben külső okok, részben a saját gyávaságuk folytán. Ki várta volna el ezt Hegedűs Andrástól, Münnich Ferenctől, Kállai Gyulától, Fock Jenőtől, Lázár Györgytől, Grósz Károlytól? És ki Medgyessytől, Gyurcsánytól, Bajnaitól? Ők mind arról álmodtak, hogy Magyarország gyarmat lesz, és ők lesznek a gyarmat leghűségesebb helytartói, mindegy, hogy népköztársaság vagy köztársaság a hivatalos államforma. De hagyjuk is ezt, hazaárulókról és hazaárulókkal felesleges vitatkozni. Igaz, gyűlölködő elmebetegekkel is, még ha nem zárt intézetben őrzik őket, akkor is időpazarlás. Nem szívesen írom le a cikk szerzőjének nevét, de Tóta W. Árpád förmedvénye (hvg.hu) még a mai, igen tág határokat is túllépte (Alien vs. Predator). Amit ez az ember a katolikus egyházról képes volt leírni, az meghaladja Bartus László (Amerikai Népszava) visszatérő átkait is, amelyekben a Vatikánt az Európai Unió „elfoglalásával” vádolja, persze Orbán Viktor vezetésével. Tisztában vagyok azzal, hogy hazánkban sajtó- és véleményszabadság van, mert ha nem így lenne, nem lehetne leírni és főleg közölni ilyen cikkeket. „Szóval erről szólna a keresztény Európa projektje, mi? Büntetlen gyerekvadászatról?” „Az áldozatok számából az látszik, hogy a katolikus egyházban előfordulhatnak ugyan jó emberek, de nem érik el a kritikus tömeget: több itt a szörny, mint a szent.” „Ugyanis a katolikus egyháznál nehéz undorítóbbnak lenni, akármilyen lelkesen robbantgatnak az allahisták.” Volna még idézni való, de talán ennyi is elég. Ha most ezt lehet és szabad, akkor már semmin sem csodálkozom. A magyar társadalom többsége római katolikus, ahogyan én is. Az egyház pedig nemcsak a papokból áll, hanem a hívőkből is, bár ezt a mocskos szájú szerző nem tudja. Ha ez így rendben van, törvényes és jogos gyalázkodás, akkor a magyar katolikusok menekülhetnek Kanadába. Ja, oda nem, az már foglalt. Akkor maradunk mi és a Tóták. „Joseph Ratzinger (…), akinek ma pápaként van pofája azon siránkozni, hogy akik a bűnügyeket leleplezik, azok ártani akarnak az egyháznak.” HVG. Olvassátok, katolikusok!

Szentmihályi Szabó Péter
Magyar Hírlap

Egy hozzászólás to “Sarkosan fogalmazva”

 1. Budai Dániel Ágoston Says:

  Amit Orbán Viktor sajnos csak a saját szavaival mondott Március 15-én, a népjogot formálisan is megalaüítók mártöbb mint 130 éve megmondták:
  Johann Caspar Bluntschli (Zürich, 1808 – Karlsruhe, 1881); német jogi és politikai író.; a genfi Nemzetközi Jog Intézete (Institut de droit international / Institute of International Law) ez egyik alapítójának a szavait idézem:

  A Konferenciákon és kongresszusokon az államok megbízottjai, képviselői vagy fejei azért gyűlnek egybe, hogy ha lehetséges, megegyezzenek egyes kérdésekben, de nem, hogy elhatározásuk szabadságáról eleve lemondjanak, önállóan és szabadon tanácskoznak, mint az üzletet kötő felek.
  Kongresszusokon nincs és nem lehet oly többség s ennek oly határozata, amely a kisebbségre nézve kötelező volna.
  S reactionarius, sőt lehetetlen theoriának mondja azt hogy sem népnek, sem államnak ne legyen joga a változott viszonyokhoz képest a többi hatalmak előleges beleegyezése nélkül változtatni régibb szerződéseken.
  Az okoskodás (a régibb szerződések változhatatlan érvénye, a régibb jog-állapotok változhatatlan fönntartása) oda vezetne, hogy minden egyes európai nagyhatalmasság ellentmondásával valamennyi többi államot megakadályozhatná bármily szükséges javítás vagy változtatás keresztülvitelében, ha e javítás egy régibb congressus bármely határozatától eltérne.
  Az európai államrend nem függne többé a népek életének történelmi fejlődésétől, hanem bármely egyes állam kegyeitől.
  Ha a szerződött feleknek csak egyike is ellenezné e jogos törekvések bármelyikét, egyetlen állam megakadályozhatná a népek fejlődését, ismerje el bár föltétlenül minden többi állam e változások elkerülhetetlenségét, s követeljék bár e változást, mint fejlődésüknek elutasíthatatlan kellékét magok azon népek, amelyeknek rendezése forog kérdésben.
  Ám tűrjék el az ily alaki jogi bizonykodást magánfeleknek magánpörlekedésében; de kétségtelen, hogy az föltétlenül megvetendő, ha a népek élete forog kérdésben.
  A szerződésszerű megállapodásoknak azonban semmi esetre sem lehet az az értelme és célja, hogy örök időkre változhatatlan szabályokat teremtsenek, örökös szerződésszerű törvények éppen oly természetellenesek és lehetetlenek volnának, mint örökké tartó alkotmány-törvények.
  A változhatatlanság eszméje ellenkezik a jog fogalmával, mert a jog élő emberek számára van s ennél fogva nem lehet holt, merev forma, amely a helyett, hogy a népek életének szabályozó és szabályozott föltétele volna: merevségében a népek életét bilincsben tartaná s minden haladását megakadályozná.
  A népek joga fejlődésre képes, és a fejlődést nem nélkülözheti éppen úgy, mint a népek élete sem, amelynek szolgálatában áll az előbbi.
  A népeknek azon természetes joga, hogy élhessenek és fejlődhessenek, magasabban áll és erősebb, mint bármely írott jog, törvény és szerződés.
  A természet erejével érvényesül és szükség esetén áttöri a természetellenes korlátokat.
  Sem jogászoknak, sem kormányoknak nincsen hatalmukban vagy jogukban, az életszükségeknek ily fejlődő változását megakadályozni.

  Ha ezt idézte volna és az EU/EB/EP emiatt támadja, akkor mindenki számára nyilvános lett volna, hogy nem Orbán és Magyarország megy szembe az európai emberi és népjogi elvekkel, hanem az EB és az EP-beli Magyarországra támadók.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: